Forum Sınıf Cevap Yaz
12 Ocak 2022, 15:17 - Sena Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 201-202-203-204. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

4.Sınıf Matematik Ders Kitabı 201-202-203-204. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu 4. sınıf matematik ders kitabı sayfa 201-202-203-204 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 201-202-203-204. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

4.Sınıf Sevgi Yayınları Matematik Ders Kitabı 201-202-203-204. Sayfa Cevapları 5. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 201 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki dikdörtgenin köşelerini adlandırınız. Adlandırmadan yararlanarak noktalı yerlere köşe ve kenar ifadelerinden uygun olanı yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 201 Ders Kitabı Cevapları


2. Aşağıdaki üçgenlerden ikizkenar üçgen olanı işaretleyiniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 201 Ders Kitabı Cevapları7


3. Yandaki açınım ile aşağıdakilerden hangisi oluşturulabilir?
Cevap:
4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 201 Ders Kitabı Cevapları5


4. Yanda izometrik kâğıda eş küplerle çizilmiş modelin birimküplerle oluşturulmuş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:
4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 201 Ders Kitabı Cevapları3


4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 202 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
Cevap:

(D) Üçgenleri kenar uzunluklarına göre eşkenar, çeşitkenar ve ikizkenar üçgen diye sınıflandırırız.
(Y) Bir açıyı kenarlarından birinin üzerindeki noktayı belirten büyük harfle isimlendiririz.
(D) Her yönde sınırsız genişlediğini düşündüğümüz düz yüzeylere düzlem denir.
(Y) Ölçüsü dik açıdan küçük olan açılara geniş açı denir.


6. Yandaki şekle göre aşağıdaki gösterimlerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D. MZN


7. Aşağıdaki açıları açıölçeriniz ile ölçünüz. Bulduğunuz ölçüleri noktalı yerlere yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 202 Ders Kitabı Cevapları


8. Aşağıdaki açıların altına dar, dik, geniş ve doğru açı ifadelerinden uygun olanı yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 202 Ders Kitabı Cevapları5


4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları

9. Aşağıdaki kareli kâğıda 65° lik T açısını çiziniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları


10. Aşağıdaki şeklin simetri doğrularını çiziniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları4


11. Aşağıdaki geometrik şekillerin simetrilerini verilen doğrulara göre çiziniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları6


12. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
Cevap:

(D) Cetvelimizin kalınlığını milimetre birimi ile ölçeriz.
(Y) Çeşitkenar üçgenin iki kenarı aynı uzunluktadır.
(Y) EDF ‘nı F veya E biçiminde de gösterebiliriz.
(D) 1 cm = 10 mm’dir.


4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 204 Ders Kitabı Cevapları

13. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayı ve birimleri yazınız.
Cevap:

1 m = ….100…. cm
1 cm = 10 …mm….
1 000 m = …1…. km

….4… m = 400 cm


14. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A. 8 cm = 800 mm


15. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap: 

6 000 m = ….6… km
5 400 cm = …54…. m
42 cm = ….420… mm


16. Bir adımınızın uzunluğunu aşağıdaki birimlerden hangisi ile tahmin etmek daha uygun olur?
Cevap: B. cm


17. Aşağıdaki çizginin uzunluğunu en uygun ölçme birimi ile tahmin ediniz. Sonra ölçme yapınız. Bulduğunuz sonuç ile tahmininizi karşılaştırınız.
Cevap: 

Tahminim : …10 cm….
Ölçme sonucu : …13 cm….


18. Bir terzi, 9 m’lik kumaştan 72 cm’lik parçalar kullanarak 6 etek dikti. Kumaştan geriye kaç santimetrelik parça kalmıştır?
Cevap: C. 468
9 m→ 900 cm

72 . 6 = 432
900 – 432 = 468


19. 1 km 600 m uzunluğundaki telefon kablosunun 950 m’si kullanılmıştır. Geriye kaç metre telefon kablosu kalmıştır?
Cevap: A. 650
1 km 600 – 950 m = 650 m


4.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 201-202-203-204. Sayfa, 5. Ünite Sonu Değerlendirme 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.