Cevap Yaz
4 Haziran 2022, 18:56 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 235-236-237. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

4.Sınıf Matematik Ders Kitabı 235-236-237. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 4. sınıf matematik ders kitabı sayfa 235-236-237 cevapları konusunu paylaştık. 6. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları ile ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlarda yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 235-236-237. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

4.Sınıf Sevgi Yayınları Matematik Ders Kitabı 235-236-237. Sayfa Cevapları 6. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 235 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki şekillerin çevre uzunluklarını ve alanlarını noktalı yerlere yazınız
Cevap:

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 235 Ders Kitabı Cevapları


2. Yandaki dikdörtgenin alanı kaç birimkaredir?
Cevap:  D. 36

3. Yandaki dikdörtgenin çevresinin uzunluğu kaç birimdir?
Cevap:  B. 26


4. Aşağıdaki noktalı kâğıtta verilen şekil ile aynı çevre uzunluğuna sahip farklı iki şekil oluşturunuz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 235 Ders Kitabı Cevapları


5. Noktalı kâğıda çizilen ve çevre uzunluğu 36 birim olan bir dikdörtgenin uzun kenarı en çok kaç birim olabilir?
Cevap: C. 17


4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları

6. Bir kenarının uzunluğu 24 cm olan kare biçimindeki karton, ardışık iki köşesi çakıştırılarak ikiye katlanıyor. Katlanan karton kat çizgisinden kesiliyor. Elde edilen parçalardan birinin çevresinin uzunluğu kaç santimetre olur?
Cevap:

24 ÷ 2 = 12
12 x 2 = 24
24 x 2 = 48
48 + 24 = 72


7. Bir dikdörtgen ile bir karenin çevre uzunlukları eşittir. Dikdörtgenin uzun kenarı 16 cm, kısa kenarı 12 cm uzunluğundadır. Karenin bir kenarının uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap:

16 x 2 = 32
12 x 2 = 24
24 + 32 = 56
56 ÷ 4 = 14 cm.


8. Çevre uzunlukları altmışar santimetre olan iki kare birer kenarı çakıştırılarak yeni bir şekil elde ediliyor. Bu şeklin çevresinin uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap:

60 ÷ 4 = 15
60 + 60 = 120
15 x 2 = 30
120 – 30 = 90 cm.


9. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
Cevap:

(D) Yarım kilogram 500 gramdır.
(Y) Çeyrek kilogram 200 gramdır.
(D) 1 tane 1 kg ve 2 tane 100 g’dan oluşan kütleyi 1 kg 200 g biçiminde gösteririz.
(D) Bir uçağın kütlesini ton birimi ile ifade ederiz.
(Y) 1 g = 100 mg’dır.


10. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız
Cevap:

7 kg = 7000 g
22 000 mg = 22  g
12 t = 12 000 kg
14 000 kg = 14 t
3 g = 3 000 mg
52 000 g = 52 kg


11. Aşağıdaki mesleklerin hangisinde miligram birimi kullanılır?
Cevap:  B. Eczacılık

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 237 Ders Kitabı Cevapları

12. Bir tırda 48 t çimento vardı. Çimentonun 3/8’ü bir inşaata boşaltıldı. Tırda kaç kilogram çimento kalmıştır? 
Cevap:  D. 30 000

48 ton→ 48 000 kg
48 000 ÷ 8 = 6 000
6 000 x 3 = 18 000
48 000 – 18 000 = 30 000


13. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap:  C. 1 L = 100 ml’dir.


14. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayıları yazını
Cevap:

15 L = 15 000 mL
8 000 mL = 8 L


15. Bir bardaktaki suyun miktarı ile ilgili aşağıdaki tahminlerden hangisi ölçme sonucuna yakın olur?
Cevap: B. 200 ml


16. Bir sürahide 2 L su vardı. Bu sürahiden her biri 200 mL su alan 6 bardak su ile dolduruluyor. Sürahide kalan suyun miktarı kaç mililitredir?
Cevap:  D. 800

2 L→ 2000 ml.
200 x 6 = 1200 ml
2000 – 1200 = 800 ml


17. Şule Hanım, 6 L sütün 3 L 500 mL’si ile yoğurt yaptı. Geriye kalan sütü de sütlaç yapımında kullandı. Sütlaç yapımında kullanılan süt kaç mililitredir?
Cevap:  B. 2 500

6 L→ 6000 ml
3L→ 3000 ml
6000 – 3500 = 2500 ml


18. 5 L yoğurda 4 L su katılarak ayran yapıldı. 36 L ayran elde etmek için kaç litre yoğurt gereklidir?
Cevap:  C. 20


4.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 235-236-237. Sayfa, 6. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.