Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
14 Eylül 2021, 11:33
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 44

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38-39-40-41-42-43-44-45. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38-39-40-41-42-43-44-45. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 38-39-40-41-42-43-44 ve 45’teki ders kitabı cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Sevgi Yayınları Matematik Ders Kitabı 38-39-40-41-42-43-44-45. Sayfa Cevapları DOĞAL SAYILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 38 Ders Kitabı Cevapları

Onluk Bozma Gerektirmeyen ve Gerektiren Çıkarma İşlemleri

Ekin ailesinin aylık geliri 4 950 TL’dir. Aile, aylık gelirinin 250 TL’sini bir üniversite öğrencisine burs olarak vermektedir.

Burs parasını ödedikten sonra Ekin ailesinin elinde geriye kaç Türk lirası kaldığını hangi işlemi yaparak bulabileceğinizi söyleyiniz.
Cevap: Ekin ailesi bu işlemi çıkarma işlemi yaparak bulabilir.

4950-250=4700

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 42 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdaki işlemleri yapınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 42 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdaki tablolarda sarı renkli bölgelerdeki sayılarla ok yönünde çıkarma işlemleri yapınız. Bulduğunuz farkları boş kutulara yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 42 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 43 Ders Kitabı Cevapları

Zihinden Çıkarma İşlemi

Kantinde kaç tane kurşun kalem kaldığını zihinden nasıl bulabileceğinizi açıklayınız.
Cevap: Çıkarma işlemi yaparak bulabiliriz.

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 45 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdaki problemleri zihinden çözünüz.

1. Hasan Bey’in 485 TL’si vardı. 50 TL’ye kravat aldı. Hasan Bey’in geriye kaç Türk lirası kalmıştır?
Cevap: 485-50= 435

2. Burcu Hanım 569 TL’ye manto, 200 TL’ye ayakkabı aldı. Mantonun fiyatı, ayakkabının fiyatından kaç Türk lirası fazladır?
Cevap: 569-200=369 TL fazladır.

3. Bir gömlek atölyesinde bir haftada 635 gömlek dikildi. Gömleklerin 400 tanesi mağazalara gönderildi. Bir haftada üretilen gömleklerden kaç tanesi atölyede kalmıştır?
Cevap: 635-400=235 tanesi atölyede kalmıştır.

4. Bir pastanede 324 tane poğaça üretildi. Poğaçalardan 70 tanesi sabah kahvaltısında tüketildi. Bu pastanede geriye kaç tane poğaça kalmıştır?
Cevap: 324-70= 254 tane poğaça kalmıştır.

5. Yeliz’in kumbarasında 253 TL’si vardı. Yeliz, kumbarasından aldığı 80 TL ile bir oyuncak aldı. Yeliz’in kumbarasında kaç Türk lirası kalmıştır?
Cevap: 253-80= 173 TL kalmıştır.

6. Bir markette 950 kutu süt vardı. Kutu sütlerden 500 tanesi satıldı. Bu markette geriye kaç kutu süt kalmıştır?
Cevap: 950-500= 450 kutu süt kalmıştır.

Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38-39-40-41-42-43-44-45. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 34-35-36-37. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.