Forum Sınıf Cevap Yaz
15 Kasım 2021, 17:36 - Binnur Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46-47 ve 48’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Bu konuyla ilgili eksik yada hatalı olduğunu düşündüğünüz kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

4.Sınıf Sevgi Yayınları Matematik Ders Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları 1. ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME SORULARI

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki doğal sayıları okunuşları ile eşleyiniz.
Cevap:
4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-46-Ders-Kitabi-Cevaplari 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

2. Birler bölüğünde 305, binler bölüğünde 503 olan doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 503 305

3. 807 354 doğal sayısındaki 0 rakamının bulunduğu basamağın adı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. On binler

4. 646 246 sayısının binler basamağındaki rakamın basamak değeri aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 6 000

5. Çözümlenmiş biçimi 500 000 + 10 000 + 700 + 8 olan doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 510 708

6. Aşağıda verilen ritmik saymadaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:
4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-46-Ders-Kitabi-Cevaplarr 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 47 Ders Kitabı Cevapları

7. Aşağıda verilen ritmik saymadaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap: 4 000 – 5 000 – 6 000 – 7 000 – 8 000 – 9 000 – 10 000 

8. Aşağıdaki doğal sayılardan hangisi en yakın onluğa yuvarlandığında 2 860 elde edilir?
Cevap: C. 2 864

9. Aşağıdaki doğal sayılardan hangisi en yakın yüzlüğe yuvarlandığında 3 900 elde edilir?
Cevap: B. 3 851

10. 385 076, 55 706, 85 760 ve 8 760 sayıları hangi seçenekte küçükten büyüğe doğru sıralanmıştır?
Cevap: A. 8 760 < 55 706 < 85 760 < 385 076

11. 64 278 < ………. ifadesindeki noktalı yere yazılabilecek en küçük sayı kaçtır?
Cevap: B. 64 279

12. Yandaki örüntüde noktalı yere hangi sayı yazılmalıdır?
Cevap: A. 27

13. Aşağıdaki örüntülerden hangisi azalan bir örüntüdür?
Cevap: C. 72, 60, 48, 36, …

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 48 Ders Kitabı Cevapları

14. Aşağıdaki toplama işlemlerini yapınız.
Cevap: 
6061+2504+312= 8.877
5314+2079+843= 8.236
1983+2079+3852= 7.914

4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-47-Ders-Kitabi-Cevaplar 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

Yukarıda modellenen işlemin matematik cümlesi hangisidir?
Cevap: C. 2 339 – 1 123 = 1 216

16. Yandaki çıkarma işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? 5703-2945
Cevap: B. 2 758

17. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
Cevap: 
4.-Sinif-Matematik-Sevgi-Yayinlari-Sayfa-48-Ders-Kitabi-Cevaplari 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

18. Aşağıdaki işlemlerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları 2021-2022

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.