Cevap Yaz
12 Nisan 2022, 9:39 - Zülal Güneş Yazdı

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı 63-64-65-66. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı 63-64-65-66. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde imam hatip ortaokul öğrencileri için özel olarak hazırlanmış olan ve içerisinde 2. Ünitemizi Değerlendirelim konusunun bulunduğu temel dini bilgiler ders kitabı (islam 1) sayfa 63-64-65-66 cevapları konusunu paylaşmış bulunuyoruz. 2. Ünitemizi Değerlendirelim konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı 63-64-65-66. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı 63-64-65-66. Sayfa Cevapları 2. Ünitemizi Değerlendirelim

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı Sayfa 63 Cevapları MEB Yayınları

ÜNİTEMİZİ DEĞERLENDİRELİM

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız

1. Allah’a (c.c.) ibadet etmenin gayesi nedir? Açıklayınız.
Cevap: İbadet insan ile Allah arasında bir bağdır. Allah katına sadece ibadet ile ulaşabiliriz. 

2. Yüce Allah’ın insanlara bahşettiği en önemli nimetler nelerdir? Yazınız
Cevap: Akıl, düşünebilme yeteneği, toprak, su, görme, duyma, konuşma, tat alma diyebiliriz. 

3. İbadetin kabul şartlarını yazarak kısaca açıklayınız
Cevap:

⇒ Müslüman olmak
⇒ İman ile yapmak
⇒ Kalp ile yapmak

4. Şekli, sayısı, zamanı ve miktarı Allah ve Resulü tarafından belirlenen ibadetler hangileridir? Yazınız.
Cevap: Namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, zekat vermek, kurban kesmek, fitre vermek

5. Salih amel ne demektir? Örneklerle açıklayınız
Cevap: Yararlı ve faydalı olan davranışların hepsidir. Yani helal olan her işi düzgün ve sağlam bir şekilde yapmak salih ameldir. 

6. İbadetin bireysel ve toplumsal faydaları nelerdir? Örneklerle açıklayınız.
Cevap: İbadet, insanı dürüst, doğru, saygılı yapar. Bu da hem toplumda huzur ortamının oluşmasına hem de insanın gelişip güzel davranışlar sergilemesine yardımcı olur. 


B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı Sayfa 63 Cevapları MEB Yayınları

1. Yukarıdaki ayetlerin ortak noktasını sağdaki soru işaretinin bulunduğu alana yazmanız istenmektedir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu alana yazılmalıdır
Cevap: A) Müminlerin özellikleri


Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları MEB Yayınları

2. (…) Mustafa dedenin torunlarına anlattıklarına bakarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: D) İnsanın asıl gayesi dünya mutluluğu olmalıdır


3. (…) Yukarıda tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) İhlas


4. (…) Yukarıdaki gibi Allah’a (c.c.) şükreden birisi bu şükrünü hangi davranışlarla pekiştirmiş olmaz?
Cevap: D) Mevsimine göre beslenerek 


Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları MEB Yayınları

5. (…) Verilen hadise göre aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz?
Cevap: C) Bazı müminler sabretmekten kaçınır.


6. (…) Yukarıdaki metne göre aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
Cevap: D) Kur’an insanlık tarihi hakkında ayrıntılı bilgi verir


C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen uygun kelimelerle doldurunuz
Cevap:

1. Bütün ibadetlerimi Allah (c.c.) için yaparım, __gösteriş__ olsun diye yapmam.

2. __Sünnet__ sözlükte yol, âdet, hâl, tavır, davranış anlamlarına gelir.

3. İbadetin şekli, sayısı, zamanı ve miktarı __şari’__ (Allah (c.c.) ve Resulü) tarafından belirlenmiştir.

4. Dinimiz helalle haramı ayırmış ve alın teri ile elde edilen __helal__ kazancı mübarek saymıştır.

5. Bilin ki, kalpler ancak Allah’ın (c.c.) zikriyle __huzur__ bulur


 D. Aşağıdaki cümleler doğruysa başına (D), yanlışsa (Y) yazınız
Cevap:

1. (D) Yüce Allah’ın isimlerinden olan Samed, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan anlamına gelir.

2. (D) Rakîb, her işi, her varlığı, her an gören, koruyup gözeten demektir.

3. (D) Vedûd çok seven, çok sevilen demektir.

4. (D) İbadetlerde aslolan ihlas ve samimiyettir.

5. (Y) İnsanlar yeni şartlara göre ibadet uydurabilirler.


Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı Sayfa 66 Cevapları MEB Yayınları

E. Bulmacayı çözünüz

Aşağıdaki bulmacada her simge, altındaki harfi temsil etmektedir. Buna göre verilen ipuçlarının kullanarak bulmaca içinde gizlenmiş olan ayet mealini bulunuz
Cevap:

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı Sayfa 66 Cevapları MEB Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı Cevapları 63-64-65-66. Sayfa, 2. Ünitemizi Değerlendirelim 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.