Cevap Yaz
13 Nisan 2022, 11:51 - Sena Yazdı

Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı 120-121-122. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı 120-121-122. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde imam hatip ortaokullarında öğrencilere gösterilen konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünitemizi Değerlendirelim konusunun bulunduğu temel dini bilgiler (islam-2) kitabı sayfa 120-121-122 cevapları konusunu paylaştık. 4. Ünitemizi Değerlendirelim konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı 120-121-122. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı 120-121-122. Sayfa Cevapları 4. Ünitemizi Değerlendirelim

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Edep ve hayâ kavramlarını açıklayınız.
Cevap: 

Edep: Topluma uygun davranış, iyi ahlak.

Haya: Kötü davranışlardan kaçınma.


2. Müslüman, dostlarıyla ilişkilerinde nelere dikkat etmelidir? Açıklayınız.
Cevap: Dürüst olmaya, saygılı olmaya, kırmamaya, güven vermeye ve açığını kapatmaya dikkat etmelidir.


3. Allah’a (c.c.) şükrümüzü nasıl gösterebiliriz? Yazınız.
Cevap: Allah’a şükrümüzü emir ve yasaklarını terk ederek, isteklerini yaparak, ibadet ederek gösterebiliriz.


4. Kul hakkı ne demektir? Açıklayınız.
Cevap: Kul hakkı kişinin başka bir kişinin hakkını almasıdır, engellemesidir.


5. Allah’ın (c.c.) el-Afüv, eş-Şekûr, er-Raûf isimlerinin anlamlarını yazınız.
Cevap: 

El-Afüv: Merhametli olan demektir.

Eş-Şekûr: Allah’ın bol gönüllü olduğu, az yapana bile çok sevap verdiği demektir.

Er-Raûf: Merhamet eden, günahları affeden demektir.


B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdaki davranışlardan hangisi bir dosta yakışmaz?
Cevap: C) Yanlışlarını görmezlikten gelmek. 


2. Aşağıdakilerden hangisi şükrün faydalarından biri değildir?
Cevap: B) Şükretmek insanın gerçekleri görmesine engel olur. 


Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları MEB Yayınları

3. Yukarıdaki cümlelerden hangileri doğrudur?
Cevap: D) I-II-III


4. Verilen hadis-i şerifte aşağıdaki seçeneklerden hangisi üzerinde durulmamıştır?
Cevap: A) Tutumluluk 


5. Verilen bilgiye göre aşağıdakilerden hangisi kul hakkı olarak değerlendirilemez?
Cevap: C) Başkalarına yardımcı olmak. 


6. “İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârıdır.” Verilen atasözünü en iyi açıklayan yargı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Kötülüğe karşı iyilik yapmak zordur. 


Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı Sayfa 122 Cevapları MEB Yayınları

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen kelimelerle doldurunuz.
Cevap: 

1. Müslüman, Yüce Allah’a karşı gelmekten _haya_ eder, _edep_  ten ayrılmaz.

2. Müslüman, Peygamber Efendimize olan sevgi ve saygısını onun adı anıldığında hemen _salavat_ getirerek gösterir.

3. İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik _er_ kişinin kârıdır.

4. Müslüman, Yüce Allah’a şükrünü “_Elhamdülillah_ ” diyerek gösterir.

5. İnsanın saygınlığına zarar veren her davranış _kul hakkı_ na girmeye neden olur.


D. Aşağıdaki cümleler doğruysa (D) yanlışsa (Y) yazınız.
Cevap: 

1. (D) Kul haklarını önemsemeyen toplumlar birlik ve bütünlüklerini koruyamazlar.

2. (D) Namaz, zekât, oruç gibi ibadetler kulun Allah’a (c.c.) şükrünü ifade etme yollarıdır.

3. (D) Müslüman, dostunu seçerken güzel ahlaklı olmasına dikkat eder.

4. (Y) İnsanlar dostları arasından kendilerine yakın bulduklarını arkadaş olarak seçerler.

5. (Y) Bize kötülük yapanları asla affetmemeliyiz.


Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı Cevapları 120-121-122. Sayfa, 4. Ünitemizi Değerlendirelim 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.