Cevap Yaz
13 Nisan 2022, 11:45 - Sena Yazdı

Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı 97-98. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı 97-98. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde imam hatip ortaokullarında öğrencilere dağıtılan branş din kitaplarından olan ve içerisinde 3. Ünitemizi Değerlendirelim konusunun bulunduğu temel dini bilgiler ders kitabı sayfa 97-98 cevapları konusunu paylaştık. 3. Ünitemizi Değerlendirelim konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı 97-98. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı 97-98. Sayfa Cevapları 3. Ünitemizi Değerlendirelim

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

A) Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Farz, vacip ve sünnet kavramlarını açıklayınız.
Cevap: 

Farz: Allah tarafından buyrulan, yapmakta zorunluğu olduğumuz, yapılmadığında günah olan şeyler.

Vacip: Yapılması zorunlu olan.

Sünnet: Hazreti Muhammed’in yaptığı söylediği şeyler.


2. Sehiv ve tilavet secdesi nedir? Açıklayınız.
Cevap: 

Sehiv secdesi: Sehiv secdesi farz ve vacip namazlarda yapılan bir yanlışı telafi etmek için namazın sonunda yapılan secdedir.

Tilavet secdesi: Kur’an-ı Kerim okunurken secde âyetlerini okuyan veya dinleyen kimsenin tilavet secdesi yapması vaciptir.


3. Cemaatle namaz kılmak neden önemlidir? Açıklayınız.
Cevap: Peygamber Efendimiz cemaatle kılınan namazın sevabının,  tek başına kılınan namazın sevabından yirmi yedi derece daha fazla olduğunu söylemiştir. Bu yüzden mümkün ise cemaatle kılmak tek başına kılmaktan daha iyidir.


4. Mescitlerin fonksiyonlarını açıklayınız.
Cevap: 

Mihrap: Namaz kıldırılan yer

Kürsü: Vaaz edilen yer

Şadırvan: Abdest alınan yer

Kubbe: Mimaride örtü olarak kullanılan yarım küre biçiminde unsur.


B) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Namaza hazırlık şartları ile ilgili aşağıda verilen açıklamalardan hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Kıraat: Namaz kılınacak yerin ve elbiselerin temiz olmasını sağlamak. 


2. Namazın kılınış şartları ile ilgili aşağıda verilen açıklamalardan hangisi doğrudur?
Cevap: A) Kıyam: Namazın her rekâtında bir süre ayakta durmak. 


3. Aşağıdakilerden hangisi namazın sünnetlerinden biri değildir?
Cevap: C) Namazların her rekâtında Fâtiha suresini okumak. 


Temel Dini Bilgiler (İSLAM-2) Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları MEB Yayınları

4. Namazın hükümleriyle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Namazların her rekâtında Fâtiha suresini okumak sünnettir. 


5. Aşağıdakilerden hangisi namazı bozan durumlardan değildir?
Cevap: B) Namaz kılarken yönümüzü kıbleye çevirmek. 


6. Aşağıdakilerden hangisi caminin iç bölümleri arasında yer almaz?
Cevap: 
C) Vaaz Kürsüsü 


7. Aşağıdakilerden hangisi ulu camilerle ilgili doğru bir bilgidir?
Cevap: A) Sultanlar tarafından yaptırılmış camilerdir. 


C) Aşağıdaki cümleler doğruysa (D) yanlışsa (Y) yazınız.
Cevap: 

1. (Y) Kur’an-ı Kerim’de bulunan secde ayetlerini okuduğumuzda veya dinlediğimizde yaptığımız secdeye sehiv secdesi denir.

2. (D) Tilavet secdesi abdestli bir şekilde kıbleye dönülerek yapılır.

3. (Y) Cemaatle namaz kılarken imama uymak gerekmez.

4. (D) Ezan ve salânın okunduğu, caminin ince uzun yapısına minare denir.

5. (D) İmamın hutbe okumak için çıktığı merdivenli uzun yapıya minber denir.


Temel Dini Bilgiler (İslam-2) Ders Kitabı Cevapları 97-98. Sayfa, 3. Ünitemizi Değerlendirelim 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.