Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
23 Ağustos 2021, 0:32
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 370

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 55-56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 55-56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 konusunda 7. sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyacakları 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 55-56-57 ve 58. sayfa cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

7. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 55-56-57-58. Sayfa Cevapları 1. Ünite Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 55 Ders Kitabı Cevapları

1) Aşağıdaki toplama ve çıkarma işlemlerinin sonuçlarını yazınız.
Cevap:

a) (+16) + (-2) = +14

b) -36+(-14) = -50

c) (-27)+15= -12

ç) (-20) + (-1) + (-4) = -25

d) 125-(-21) = +146 

e) (-13)-4 = -17

f) (-416)-(-8) = -408

g) (-20)- (+61) = -81


2) Aşağıdaki çarpma ve bölme işlemlerinin sonuçlarını yazınız.
Cevap:

a) (-6) x (-2) = +12

b) 3 x (-4) = -12

c) (-7) x (-5) x 2 = +70

ç) (-20) x (-1) x (-4) = 80

d) (125) ÷(-1) =  +125

e) (-32)÷ 4 = -8

f) 0 ÷ (-1) = 0

g) (+120)÷(-6) = +20


3) Aşağıdaki işlemlerde ♦ yerine gelmesi gereken tam sayıları yazınız.
Cevap:

a) ♦+(-15) = +30
♦ = 40


b) 28 + ♦= 0
♦ = -28


c) ♦ +(-23) = +160
♦ = +183


ç) (-2)+ ♦= -14
♦ = -12


d) ♦ – (-21) = 127
♦ = 106


e) 42 – ♦ = +17
♦ = +25


f) (-100) – ♦ = (-125)
♦ = +25


g) ♦ – 15 = +33
♦ = +48


4) Üç basamaklı en büyük negatif tam sayı; üç basamaklı, rakamları farklı en küçük negatif tam sayıdan kaç fazladır?
Cevap: (-100)-(-987) = 887


5) En büyük negatif tam sayı ile iki basamaklı en küçük negatif tam sayının çarpımı kaçtır?
Cevap: (-1) x (-99) = +99


6) Bir sayıdan -5 çıkarılıp bulunan sonuca -4 eklenirse işlemin sonucu aşağıdakilerden hangisi olur?
Cevap:
D) Sonuç, ilk sayıdan 1 fazladır.


7) Bir şehirde kış günü hava sıcaklığı saat 18.00’de -2 °C olarak ölçülüyor. Hava sıcaklığı saatte 2 °C düşerse saat 24.00’te kaç °C olur?
Cevap:
A) -14


8)Akın, şekildeki gibi puanlanmış hedef tahtasına 17 atış yapıyor. Negatif tam sayıların olduğu her bölgeye dörder ok, pozitif tam sayıların olduğu her bölgeye üçer ok isabet ettiriyor. Akın isabet ettirdiği her ok için o bölgedeki puanı aldığına göre toplam kaç puan kazanmıştır?
Cevap:
B) 16


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

9)Aşağıda verilen görsele göre X + Y – Z işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: D) -30


10) Çarpımları -60 olan dört tam sayıdan ikisi +2 ve -5’tir. Buna göre diğer iki sayı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap:  B) -2 ve -3


11) 79 x 99 ve 86 x 101 işlemlerini çarpma işleminin toplama veya çıkarma işlemi üzerine dağılma özelliğinden yararlanarak yapınız.
Cevap:
(79) x (100-1 ) = 79 x 100 – 79 = 7821
86 x 101 = 86 x ( 100 + 1) = (86 x 100 )+ (86 x 1 ) = 8686


12) Aşağıdaki üslü sayıların değerlerini hesaplayınız.
Cevap:

a) 3² = 9

b) (-8)² = +64

c) (-3)² = +9

ç) (-5)² = +25

d) -2³ = -8

e) -7²  = -49

f) (-1)⁵ = -1

g) -4² = -16

h) 1⁴ = 1


13) Yandaki tabloda bazı kimyasal maddelerin donma noktaları verilmiştir. Bu maddeleri donma noktalarına göre küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap:

X = -(-2)⁶ = -64
Y = (-2)⁵ = -32
Z= -2² = -4
X<Y<Z


14) (-2)³ < ♦ <(-1)² olduğuna göre 4 yerine gelebilecek tam sayıları yazınız?
Cevap:

-8< ♦ < 1
-7,-6,-5,-4,-3,-2,-1,0


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdaki resimde her parçanın içine bir işlem yerleştirilmiştir. Renk kartelasında ise her işlem sonucuna karşılık gelen sayı aralıkları belirtilmiştir. İşlemleri yaparak ilgili parçaları, bulduğunuz sonuca karşılık gelen sayı aralığının rengine boyayınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 55-56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 52-53-54. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.