Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
25 Mart 2021, 19:00
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1123

7. Sınıf Sosyal Bilgiler 123-124-125. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

7. Sınıf Ekoyay Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 123-124-125. Sayfa Cevapları Öğrendiklerimi Değerlendiriyorum

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 123 Ders Kitabı Cevapları

ÖĞRENDİKLERİMİ DEĞERLENDİRİYORUM

A. Cümlelerde belirtilen yargıların doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu cümlelerin başındaki kutulara “D” ya da “Y” yazarak belirtiniz. 

1. (Y)
Doğrusu: Sivil Toplum Kuruluşları’nda çalışma özgürlüğünün yerleşime etkisi yoktur.

2. (D)
3. (D)

4. (Y)
Doğrusu: Her göçün bir nedeni olabilir. Bunun nedenleri savaş, doğal afetler vb. sebepler olabilir.

5. (Y)
Doğrusu: Anayasa’nın 23. maddesinde yer alan bilgiye göre sağlık, güvenlik vb. nedenlerden ötürü insanların yerleşme özgürlüğü devlet tarafından kısıtlanabilir.


B. Aşağıdaki cümleleri kutucukta verilenleri kullanarak doğru olarak tamamlayınız.

6.  …yerleşim…
7.  …ticaret…
8.  …ticaret yolları…
9.  …kent…
10.  …mübadele…
11.  …pasaport…

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 119 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki I. grubu II. grup ile örnekteki gibi eşleştiriniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 124 Ders Kitabı Cevapları


Ç. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

13. Yukarıdaki açıklamaya göre Zonguldak ilimizin yerleşim yeri olarak tercih edilmesinin nedeni hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: C) Yer altı kaynaklarıdır.


14. Grafiğe göre aşağıdaki seçeneklerden hangisine ulaşılamaz?
Cevap: B) 1990-2000 yılları arasında ülkemizin dışarıdan göç aldığına

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları

15. Üniversiteleriyle tanınan bir şehir için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: A) Barınma imkânlarından yoksundur


16. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde göç ile ilgili neden-sonuç ilişkisi vardır?
Cevap: B) Tarımda makineleşmenin artması-Kır-kent nüfus oranının değişmesi


17. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi vatandaşın yerleşme ve seyahat özgürlüğünün haksız yere kısıtlanmasına bir örnektir?
Cevap: D) Terör baskısı nedeniyle yaylaya gidememek


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

18. Nüfus sayımları neden önemlidir? Açıklayınız.
Cevap: Nüfus sayımları ile birlikte devlet ülkesindeki insanların toplam nüfusunu ve kadın-erkek, okur-yazar oranını hesaplar. Böylece devlet gelecekte bu sayıya göre yatırımlar yaparak daha verimli girişimler sağlar.


19. İnsanlar geçmiş dönemlerde yerleşim yeri olarak nereleri tercih etmişlerdir? Açıklayınız.
Cevap: İnsanlar geçmişte yerleşim yeri olarak tarım alanlarını sulamak için su kaynaklarının çevresini tercih etmişlerdir.


20. Ülkemiz nüfusunu artıran sebepler nelerdir?
Cevap: Ülkemizin nüfusunu arttıran sebepler doğal göçlerdir. Ayrıca ülkemiz turizm, sağlık ve eğitim imkanları sebebiylede ekstra göç almaktadır.


21. Büyük şehirlerin yoğun göç alıyor almasının sebepleri nelerdir?
Cevap: Büyük şehirlerde yer alan sağlık, eğitim, iş imkanı gibi ihtiyaçlara ulaşımın daha elverişli olması sebebiyle büyük şehirler göç almaktadır.


E. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları (1)


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 118-119-120-121. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.