Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
11 Haziran 2021, 23:38
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 300

7. Sınıf Sosyal Bilgiler 166-167-168-169. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

7. Sınıf Ekoyay Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 166-167-168-169. Sayfa Cevapları 5. Ünite Meslek Edindiren Kurumlar

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 166 Ders Kitabı Cevapları

Size göre meslek sahiplerinde olması gereken ortak özellikler nelerdir?
Cevap: Bence meslek sahiplerinin olması gereken ortak özellikleri mesleklerini sevmeleridir.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 167 Ders Kitabı Cevapları

Günümüzde lonca teşkilatına benzer faaliyetler yürüten kurum ve kuruluşlar hangileridir? Bu kurum ve kuruluşlar hangi faaliyetleri yürütmektedir?
Cevap:

  • Türkiye Maden İşçileri Sendikası
  • Genel Maden İşçileri Sendikası
  • Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası
  • Türkiye Tekstil İşçileri Sendikası

Bu kurum ve kuruluşlar ülkedeki tüm işçileri temsilen karar alıp devlet karşısında muhattap olurlar.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 168 Ders Kitabı Cevapları

Etkinlik Zamanı : Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız ve sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.

1. Ahilik kültürünün yaşatılması neden önemlidir?
Cevap: Ahilik kültürünün yaşatılması birlik ve beraberliğimizi güçlü kılmak üçün önemlidir.


2. Osmanlılar zamanında terzilik yapan bir esnaf olsaydınız çırağınıza hangi tavsiyelerde bulunurdunuz? Neden?
Cevap: İşini severek yapması gerektiği eğer işini sevemezse diktiği her şeyin gözüne kötü geleceği ve kimseni beğenmeyeceğini bilmesini isterdi.


3. Günümüzde önemini kaybetmiş veya yok olmaya yüz tutmuş meslekler nelerdir? Bu mesleklerin ustalarına ulaşıp ya da araştırıp mesleklerinin özellikleri ile ilgili bilgiler alınız.
Cevap: Demirci, tuhafiyeci, nalbur ustası gibi meslekler yok olmaya yüz tutmuş mesleklerden birkaç tanesidir. 


4. Günümüzde önemli hâle gelen meslekler nelerdir? Bu meslekleri yapanlar hangi eğitimden geçmişlerdir?
Cevap: Günümüzde önemli meslekler; mühendis, doktor, öğretmen gibi. Mühendis, doktor ve öğretmen olmaları için gerekli olan eğitimden geçmişlerdir.


5. Günümüzde meslek edindirmede öne çıkan meslek odaları ve birlikleri hangileridir? Bunların meslek etiği konusuna verdikleri önemi örneklerle açıklayınız.
Cevap:

  • Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği
  • Türk Tabipler Birliği
  • Türk Eczacılar Birliği
  • Barolar Birliği

6. Günümüzde meslek edindirmede öne çıkan okullar hangileridir? Bunların meslek eğitimine verdikleri önemi örneklerle açıklayınız.
Cevap: Üniversiteler ve meslek liseleri meslek edindirmede öne çıkan okullardan birkaçıdır.


7. İleride hangi mesleği yapmak istersiniz? Neden?
Cevap: Doktor olmak isterim. Çünkü insanlara yardım etmek hoşuma gidiyor.


8. Yapmak istediğiniz mesleğin özellikleri nelerdir?
Cevap: İnsanları iyileştirmek.


9. Meslek sahibi olma aşamasında nasıl bir eğitim sürecinden geçmeniz gerekmektedir?
Cevap: Liseden sonra üniversiteye gitmemiz gerekir. Bu süreçte mesleki eğitim almamız gerekir.


10. Meslekte iyi olmak kadar iyi bir insan olmak neden önemlidir?
Cevap: Çünkü iyi bir insan olmak hayatımızın her alanında önemlidir.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 169 Ders Kitabı Cevapları

Etkinlik Zamanı : Aşağıda verilen kelimeleri kullanarak Ahiliği ya da Lonca Teşkilatını tanıtıcı bir yazı yazınız.
Cevap: Uzun yıllardır süre gelen paylaşmanın önemi ve topluma yararlı bireyler yetiştirmek öncelikler arasındadır. Geleneklere bağlı kalarak yıllarca bu durum insanlara öğretilmiş ve nesilden nesile aktarılması sağlanmıştır.


Etkinlik Zamanı : Aşağıdaki kavram haritasında boş bırakılan yerleri doldurunuz.
Cevap:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 169 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 162-163-164-165. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.