Cevap Yaz
15 Şubat 2024, 1:10 - Furkan Yazdı

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 183-184-185-186-187-188. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 183-184-185-186-187-188. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Atatürk ve Demokrasi konusunun da bulunduğu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 183-184-185-186-187-188 Cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 183-184-185-186-187-188. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7.Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 183-184-185-186-187-188. Sayfa Cevapları Atatürk ve Demokrasi

7. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 183 Ders Kitabı Cevapları

ATATÜRK VE DEMOKRASİ

Mustafa Kemal Atatürk yukarıda yer alan sözünde demokrasinin hangi ilkelerinden bahsetmektedir? Açıklayınız.
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk yukarıdaki sözüyle milli egemenliğin kayıtsız ve şartsız şekilde milletin olduğunu vurgulamıştır.


Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyet yönetiminden yana olduğunu gizlememesi onun hangi özelliğini göstermektedir? Açıklayınız.
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk’ün açık sözlü, adaletli ve demokratik bir insan olduğunu vurgular.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları

Mustafa Kemal Atatürk’ün, halk temsilcilerinin ve komutanların Millî Mücadele Dönemi’nde ortak karar almalarının demokratik uygulamalar açısından önemi nedir? Açıklayınız.
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk bu şekilde halkın her kesiminden insanın fikrini alarak halkın memnun olmasını sağlamış ve moralleri yüksek tutarak halkın orduya olan güvenini arttırılmasını sağlamıştır.


Büyük Millet Meclisinin açılması, ülkemizde demokrasinin hangi ilkesinin gerçekleştiğini göstermektedir? Açıklayınız.
Cevap: BMM’nin açılması Egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletindir ilkesinin gerçekleştiğini göstermektedir.


BİRLİKTE YAPIYORUZ

Halkın temsilcisi olan ve Millî Mücadele gibi zor bir görevi yürütecek olan meclisin açılış konuşmasını siz yapacak olsaydınız nasıl bir konuşma metni hazırlardınız? Konuşma metnini defterinize yazarak sınıfta okuyunuz.
Cevap:

Saygıdeğer milletvekilleri, meclis başkanı ve heyet üyeleri. Bugün burada küllerinden doğmaya çalışan bir milletin kaderini belirlemek üzere toplanmış bulunmaktayız. Burada toplanmamız yüce bir vazife uğrunadır. Bu nedenledir ki üzerimize aldığımız bu kutsal vazifeyi layığıyla yerine getirmek namus ve şeref meselesidir.

Ülkemizi dört bir yanından sarmış düşman kuvvetleri her geçen gün topraklarımıza tecavüzü sürdürmeye devam etmektedir. Bu nedenledir vatan toprağı olarak belirlediğimiz Misak-ı Milli sınırları içerisinde bulunan tek bir düşman askeri kalmayana dek püskürtmemiz gerekmektedir. Bu nedenledir ki bugün, burada mantık çerçevesinde en doğru savunma ve taarruz planlarını düşünmeli ve bir an önce yürürlüğe almalıyız. 

Taarruz ve savunma planlarından önce manen ve maddi olarak geri kalmış ordunun ihtiyaçlarını karşılamak adına çeşitli sefereberlikler ilan edilmeli ve halktan yardım istenmelidir. Bu konuların detaylarını konuşmak ve vatan topraklarının son durumu hakkında bilgi vermek için vekillere yerimi bırakıyorum. 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları

Cumhuriyetin ilanının halk egemenliğinin gerçekleşmesi açısından önemi nedir? Açıklayınız.
Cevap: Cumhuriyet ilanı ile beraber tek adamcılıktan demokrasiye geçilmiş ve tek bir insana bağlı kalan devlet yönetimi artık tamamen halka geçmiştir. Halk devleti yönetmektedir.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları

Mustafa Kemal Atatürk, mecliste birden fazla siyasi parti olmasını neden istemiştir? Açıklayınız.
Cevap: Farklı siyasi partiler halkın farklı görüşlerinin de dile getirilmesini sağlayarak meclis ortamında tek bir gruba bağlı kalmadan halkın bir çok kesiminin daha fazla sözünün duyulmasını sağlar.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları

Atatürk Dönemi’nde çok partili siyasi hayata geçilememesinin nedenleri neler olabilir? Açıklayınız.
Cevap: Atatürk Döneminde kurulan Serbest Cumhuriyet Fırkası cumhuriyet inkılaplarının aleyhine halkı kışkırtıp isyan çıkartma noktasına getirdiği için kapatılmış ve bu nedenle bu dönemde çok partili haya geçilememiştir.


Kadınların Cumhuriyet Dönemi’nde elde ettiği ekonomik, sosyal ve siyasal hakların demokrasinin gelişmesine katkısı nelerdir? Tartışınız.
Cevap: Demokrasinin “Egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletindir” ilkesi bağlamında her bireyin söz hakkı olduğunu varsaydığımız için kadınlarda bu ilke kapsamında değerlendirilir böylece kadınlara verilen bu haklar demokrasiye doğrudan bir katkı sağlar.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

BİRLİKTE YAPIYORUZ

Aşağıda Mustafa Kemal Atatürk’ün değişik yer ve zamanda söylediği sözler yer almaktadır. Bu sözlerin demokrasinin hangi özelliğini anlattığını ilgili alanlara yazınız.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları


7.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 183-184-185-186-187-188. Sayfa, Atatürk ve Demokrasi 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.