Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 13:30 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 225-226-227. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 225-226-227. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

7.Sınıf Ekoyay Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 225-226-227. Sayfa Cevapları Öğrendiklerimi Değerlendiriyorum

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 225 Ders Kitabı Cevapları

A. Cümlelerde belirtilen yargıların doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu cümlelerin başındaki kutulara “D” ya da “Y” yazarak belirtiniz. Yanlış olduğunu düşündüğünüz yargıların doğrularını cümlelerin altlarındaki boşluklara yazınız.
Cevap: 

(D)1. Türkiye küresel sorunlara çözüm arayan birçok uluslararası kuruluşa üyedir.

(Y)2. Birleşmiş Milletler, kendisine bağlı bir kuruluş olan FAO ile ülkelere kredi vermektedir.
⇒ Birleşmiş Milletlerin FAO, Gıda ve Tarım örgütü olup açlığı yok etmek ve besleme şartlarını iyileştirmek amacındadır

(D)3. Kalıp yargı bir kişi hakkında zihinde önceden oluşturulmuş birtakım izlenimlerdir.

(Y) 4. Küresel ısınma, dünyada ısınma için kullanılan yakıt miktarını azaltmıştır.
⇒ Küresel ısınmanın yakıt miktarının azalması ile doğrudan ilişkili değildir

(Y)5. Tsunaminin önlenmesi için ağaç dikilmelidir.
⇒ ) Tsunami denizden oluşan dev dalgalar olduğundan ağaç dikerek önlenmesi mümkün değildir


B. Aşağıdaki cümleleri kutucukta verilenleri kullanarak doğru olarak tamamlayınız?
Cevap:

6. Bir kişi ya da olay hakkında yeterli bilgi edinmeden karara varmaya __ön yargı__ denir.

7. Uyum, karşılıklı hoşgörü ile oluşturulan ortama __barış__ denir.

8. __UNICEF__ Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun kısa adıdır.

9. Üyesi olunan grupta üstlenilmesi gereken sorumluluklara __rol__ denir.

10. İnsanların yaşadıkları yerden kendi iradeleri dışında ayrılmalarına __zorunlu göç__ denir.

11. Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü yani kısa adıyla __NATO__ uluslararası bir askerî kuruluştur.


C. Aşağıdaki I. grubu II. grup ile örnekteki gibi eşleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 225 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 226 Ders Kitabı Cevapları

Ç. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

13. Aşağıdakilerden hangisi kalıp yargıya örnek olarak verilebilir?
Cevap: B) Japonlar çok çalışkandır

14. I. Açlık II. Terör III. Savaş IV. Yangın
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri küresel sorun değildir?

Cevap: D) IV

15. “Böyle olacağını biliyordum.”
Bu sözü söyleyen kişiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Cevap: D) Ön yargılı

16. “Bu sorunun çözümü için orman varlığımızı korumalı hatta artırmalıyız.”
Bu sözü söyleyen kişi hangi küresel sorunlara çözüm önermektedir?
Cevap: C) Küresel ısınma

17. I. Terör II. Savaş III. Deprem IV. Çığ V. Açlık
Yukarıdakilerden hangileri doğal afettir?
Cevap: D) III-IV

18. “Kalıp yargı ve ön yargı” konusunda duyarlı bireyler hangi değer ve becerileri benimsemişlerdir?
Cevap: A) Saygı – Problem çözme becerisi

19. Bir ülkenin uluslararası ekonomik kuruluşlarla olan ilişkilerinin ülke ekonomisine katkısı konusuna aşağıdakilerden hangisi örnek gösterilebilir?
Cevap: B) Ülke ürünlerini satmak için pazar bulabilir


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 227 Ders Kitabı Cevapları

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız

20. Kalıp yargıların ortaya çıkış nedenleri nelerdir?
Cevap: Kalıp yargılar toplumda insanların yaşama, gelenek ve göreneklerine bağlı olarak ortaya çıkar.


21. Üç tane küresel sorun belirleyerek bu sorunların çözümüne ilişkin önerilerinizi yazınız.
Cevap: 

Açlık → Ülkeler sivil toplum kuruluşlarına desteği arttırarak daha çok ihtiyaç sahibine yardımcı olabilirler.

Salgın Hastalıklar → Devletlerin insanları bilinçlendirmeli, devletlerin dış devletlere sağlık alanında yardım etmesi

Savaş → Silahsızlandırılma yapılabilir.


22. BM’ye bağlı kuruluşların hangileri küresel sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmaktadır?
Cevap: WHO, UNICEF, FAO


23. Türkiye’nin ilişkide bulunduğu ekonomik bölgelere ve kuruluşlara katkıları nelerdir? Örneklerle açıklayınız
Cevap: Ticari, kültüreli sosyal alanda katkıları bulunmaktadır. 


24. Kalıp yargılar kültürler arası ilişkileri nasıl etkiler?
Cevap: Olumsuz etkiler. Çünkü bu kalıp yargılar olumsuzluk anlamını taşır ve o kültür hakkında bilgimiz olmadan yargılarız.


25. Türkiye’nin üye olduğu uluslararası kuruluşlardan birini seçiniz. Bu kuruluşun çalışmalarını kısaca açıklayınız.
Cevap:  Birleşmiş Milletler (BM)→ Barış ve güvenliği korumak amacıyla kurulmuştur. Uluslararası oluşan anlaşmazlıkları gündeme getirebilecek her türlü durumu soruşturmak. Silahlanmayı denetleyecek planlar hazırlamak.


E. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz. 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 226 Ders Kitabı Cevapları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.