Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
7 Mart 2020, 17:46
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 160-161-162. sayfa cevapları 5. Tema Değerlendirme Soruları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 160 Ders Kitabı Cevapları

A. Kimler doğru söylüyor?

İnsanlar, birbirine muhtaçtır. (MUSTAFA)
İnsan, zamanla her işini kendi yapabilecek duruma gelir. (EZGİ)
Tüm ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte insanlar vardır. (ORHUN)
İnsanlar topluluk hâlinde yaşarlar. (İREM)

Mustafa ve arkadaşları yukarıdaki paragraftan çıkardıkları sonuçları söylemektedir. Onların söylediklerini okuduktan sonra aşağıdaki boşluğu doldurunuz.
Cevap:
Yukarıdaki çocuklardan ..MUSTAFA ve İREM.. paragraftan doğru sonuçlar çıkarmıştır. ..EZGİ ve ORHUN’un.. ise paragraftan çıkardığı sonuçlar doğru değildir çünkü ..insan her işini tek başına yapamayabilir.. .


B. Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.
1. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerde verilen bilgiler doğru ise cümlenin başına “D”, yanlışsa ”Y” yazınız.
Cevap:

(D) “Festival öylesine kalabalıktı ki iğne atsan yere düşmezdi.” cümlesinde abartma sanatına başvurulmuştur.
(Y) ”Mezuniyet gecesi için kırmızı, uzun bir elbise giymişti.” cümlesindeki “kırmızı” kelimesinin eş anlamlısı “kara”dır.
(D) Eğik çizgi tarihlerde gün, ay ve yılı ayırmak için kullanılır.
(Y) “Bu yıl baharı memleketimde yaşamak için geldim .” cümlesinde karşılaştırma anlamı vardır.
(Y) “Yine erkenden uyumuşsun.” cümlesindeki “uyumuşsun” kelimesinin zıt anlamı “uyumamışsın” dır.


2. Duygusal anlatımın söz konusu olduğu cümlelerin başına “☺” , duygusal anlatımın olmadığı cümlelerin başına “☹” koyunuz.
Cevap:

() Aziz Sancar’ın Nobel Ödülü’nü almasıyla tüm ülke sevinç gözyaşlarına boğuldu.
( ☹ ) Elindeki kitabı üç günde bitirdi.
( ☹ ) Okul gezilerine katılmaya çalışıyordu.
( ☹ ) Emeğinin karşılığını bir gün mutlaka alacaktı.
(☺) Göçmen ailelerin hâli gerçekten içler acısı.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 161 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
Cevap:

  1. B
  2. A
  3. C
  4. D
  5. B
  6. A

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 162 Ders Kitabı Cevapları

Ç. Aşağıdaki afişi inceleyiniz.

1. Afişte neler görüyorsunuz? Yazınız.
Cevap: Afişte hiç kimse görevini yerine getirmiyor ve başkalarından iyi bir davranış bekliyorlar.


2. Afişte verilmek istenen mesaj nedir?
Cevap: Toplu taşıma araçlarında yaşlı ve hamile insanlara yer vermemiz gerektiği anlatılmaktadır.


3. Afişi etkileyici buldunuz mu? Nedeniyle açıklayınız.
Cevap: Evet, bu tarz düşüncelerden uzaklaşmamıza yardımcı oluyor.


4. Vatandaş olarak toplumda birbirimize saygılı olmayı gerektiren bir afiş hazırlamak isteseydiniz afişinizde nelere yer verirdiniz? Niçin?
Cevap: Afişte saygıyı her yaşa hitap edecek şekilde anlatmaya çalışırdım ve görsellere ağırlık verirdim.


5. Tasarladığınız afişinizi aşağıya çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 162 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 155-156-157-158. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 5 sınıf Türkçe 160 161 162,

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.