Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
8 Haziran 2020, 13:56
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 198

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 199-200-201-202-203-204-205. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 199-200-201-202-203-204-205. sayfa cevapları Büyüklere Saygı

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 199 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Hazırlamış olduğunuz soyağacı ile ilgili çalışmanızı arkadaşlarınızla paylaşınız. Soyağacındaki aile büyüklerinizle ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatınız.
Cevap: Soyağacı sayesinde canım ailemi bir kez daha sevdim ve saydım. Onları bana hatırlatacak çok güzel bir etkinlik oldu. Yaptığım için mutluyum.

2. Büyüklere saygı ile ilgili araştırmalarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: 

Saygıyla ilgili örnek atasözleri:

  • Su küçüğün, söz (sofra) büyüğün.
  • Öpülecek el ısırılmaz.
  • Köpeği dövmeli ama sahibinden utanmalı.

Atasözlerinden de gördüğümüz gibi her daim büyüklere saygı göstermeliyiz. Çünkü saygının olmadığı yerde sevgi de olmaz. Saygı göstermek bir bakımdan sevgi göstermektir. 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 201 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Metnin görsellerini inceleyiniz. Metnin konusu ile ilgili tahminlerinizi yazınız.
Cevap: Konusu saygı olabilir.

2. ETKİNLİK: Aşağıda anlamları ve baş harfleri verilen kelimeleri bulunuz.
Cevap: 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 201 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK

a) Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.

1) Bizden önce dünyaya gelen akrabalarımız kimlerdir?
Cevap: Büyüklerimiz.

2) Bizler niçin büyüklere ihtiyaç duyarız?
Cevap: Yemek yemek için ve giyinmek için ihtiyaç duyarız.

3) Büyüklerimizin bizim üzerimizdeki haklarını nasıl ödeyebiliriz?
Cevap: Saygı göstermeli ve hizmetlerini görmeliyiz.

4) Bütün insanların birbiri üzerinde niçin hakkı vardır? Açıklayınız.
Cevap: Elimizde bulunan ürünler farklı şehirlerde üretilmiştir. Biz bu ürünleri yapamayız. Bu yüzden hakkı vardır.

b) Metinle ilgili sorular hazırlayınız. Bu soruları arkadaşlarınıza sorunuz.
Cevap: 

  1. Ailemizde bizden önce gelenler kimlerdir?
  2. Büyüklerimiz bu fedakarlıktan karşılık bekler mi?
  3. Neden bütün insanların kıymetini bilmeliyiz?

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 202 Ders Kitabı Cevapları

4. ETKİNLİK: Okuduğunuz metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.
Cevap: 

Metnin konusu: Saygının önemi.

Metnin ana fikri: Bütün herkese saygı duymalıyız ve kıymet bilmeliyiz.

5. ETKİNLİK: Aşağıdaki cümleleri duygu bildiren ifadelerle tamamlayınız.
Cevap: 

Büyüklerime yardım edince kendimi iyi ve mutlu hissediyorum.

Büyüklerimle vakit geçirince seviniyorum ve o anın kıymetini biliyorum.

Büyüklerime saygı gösteriyorum çünkü onlar bize birçok fedakarlık yapıyor.

6. ETKİNLİK Aşağıdaki görsellerden okuduğunuz metinle ilgili olanları işaretleyiniz. İşaretlediğiniz görsellerde anlatılanları kısaca açıklayınız.
Cevap: 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 202 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK: “Ulular köprü olsa basıp geçme.” atasözünü sınıf ortamında tartışınız. Konu ile ilgili edindiğiniz bilgiler doğrultusunda bir konuşma yapınız.
Cevap: Her zaman büyüklere saygı duyulmalıdır. Hatalı olsalar da ondan saygımızı eksik etmemeliyiz. Hep yanlarında olmalı ve her durumda saygı duymalıyız. Saygının olmadığı bir toplum düşünülemez.

8. ETKİNLİK

a) Sizce bu kelime neden sayı ile yazılmış olabilir? Açıklayınız.
Cevap: Tam belirgin bir sayı belirtmediği için yazılmış olabilir.

c) Soruları yukarıdaki cümlelere göre cevaplayınız.

1) Birden fazla kelimeden oluşan sayılar nasıl yazılmıştır?
Cevap: Ayrı yazılmış.

2) Dört ve daha fazla basamaklı sayılar nasıl yazılmıştır?
Cevap: Rakam olarak yazılmış.

3) Hükümdar adlarındaki sayı nasıl yazılmıştır?
Cevap: Romen rakamları ile yazılmış.

4) Sıra sayıları rakamla mı yoksa yazıyla mı yazılmıştır?
Cevap: Her ikisiyle de yazılmış.

5) Üleştirme sayıları rakamla mı yoksa yazıyla mı yazılmıştır?
Cevap: Yazıyla yazılmış.

6) Saatler rakamla mı yazıyla mı yazılmıştır?
Cevap: Her ikisiyle de yazılmış.

7) Sayılarda kesirler nasıl yazılmıştır?
Cevap: Rakamla yazılmış.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 204 Ders Kitabı Cevapları

9. ETKİNLİK: Aşağıdaki paragrafta sayıların yazımında yanlışlıklar yapılmıştır. Bu yanlışlıkları bulunuz ve bunların doğrusunu yazınız.
Cevap: 

yirmidört → yirmi dört

2’şer 2’şer → ikişer ikişer

6’ıncı → 6’ncı

10. ETKİNLİK: Paragraftaki yazım yanlışlarını bulunuz.
Cevap:

başlamışdı → başlamıştı

sabahdan → sabahtan

Şehirin → şehrin

çıkmışdı → çıkmıştı

gerekdiğini → gerektiğini

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 205 Ders Kitabı Cevapları

11. ETKİNLİK Büyükleri sevip saymakla ilgili bir şiir yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 205 Ders Kitabı Cevapları

BİR SONRAKİ DERSE HAZIRLIK

Yaşama sevincini anlatan şiirleri araştırarak defterinize yazınız. Beğendiğiniz şiirlerden birini ezberleyiniz.
Cevap: 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 205 Ders Kitabı Cevapları (1)


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 192-193-194-195-196-197-198. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.