Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
15 Eylül 2021, 16:19
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 370

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 64-65-66. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

5. Sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 64-65-66. Sayfa Cevapları TEMA DEĞERLENDİRME SORULARI

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları

2. TEMA DEĞERLENDİRME SORULARI

1. Yazar anlattığı günü nasıl tasvir etmiştir?
Cevap: Yazar anlatığı günü betimlemelerle tasvir etmiştir.


2. Hamilton ve kurmay heyeti kıyıları niçin inceliyor olabilirler?
Cevap: Hamilton ve kurmay heyeti kıyıda herhangi tahkimat olup olmadığını tespit etmeye çalışıyorlar.


3. Emir subayı ile Esat Paşa, Queen Elizabeth’i niçin ihtişamlı buluyor olabilirler?
Cevap:  Çünkü bugüne kadar gördükleri en ihtişamlı gemi Queen Elizabeth gemisidir.


4. Esat Paşa, savaşın bir ilim olduğuna karşı çıkmıyor ancak bunu yetersiz buluyor.Niçin?
Cevap: Esat Paşa, savaşın bir ilim olduğuna karşı çıkmıyor anak bunu yetersiz buluyor. Çünkü savaşın kahramanlık vatan sevgisi gibi durumlardan beslendiğini düşünüyor.


5. Esat Paşa’ya göre savaşın asıl gıdası nedir?
Cevap: Esat Paşa’ya göre savaşın asıl gıdası vatan sevgisi ve kahramanlıktır


6. Metindeki altı çizili söz öbeğinin cümleye olan katkısını açıklayınız.
Cevap: Otları gözümüzde canlandırmamızı sağlamıştır.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 65 Ders Kitabı Cevapları

7. “Kahramanlık, vatan sevgisi” gibi duygulara sahip olmayan biri savaşabilir mi? Neden?
Cevap: “Kahramanlık, vatan sevgisi” gibi duygulara sahip olmayan biri savaşamaz. Çünkü bir kişi ancak ve ancak vatanını severse vatanı için can verir.

8. Savaş, dünya barışını nasıl etkiler? Açıklayınız.
Cevap: Savaş, dünya barışını olumsuz etkiler. Çünkü savaşta çocuklar annelerini , babalarını kaydeber. Ekonomik olarak zor zamanlar geçirirlir


B. Aşağıdaki cümlede verilenleri okuyunuz. Doğru (D) ya da Yanlış (Y) oklarını takip ederek kaç numaralı kapıya ulaştığınızı yazınız.
Cevap: 4. kapıya ulaştım.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık

 


C. Aşağıdaki cümlelerde verilen boşlukları doldurunuz.

Cevap: 

•“Rüzgâr, sanki bu kel tepelere hiç uğramamaya yemin etmişti.” cümlesinde altı çizili kelimenin eş anlamlısı ….YEL…. dir.

•“Yüzünde acı tebessüm belirdi.” cümlesinde ….YÜZ…. kelimesi eş seslidir.
•“Taarruz ve saldırı kararına kim itaat eder.” cümlesinde ….TAARRUZ…. eş anlamlıdır.

•“Aşağı yukarı üç yıldır buralara uğramıyorlar.” cümlesinde ikileme ….ZIT…. anlamlı kelimelerden oluşmuştur.


Ç. Aşağıdaki cümlelerde abartma anlamı olan cümlenin başına “A”, koşul anlamı olan cümlenin başına “K”, benzetme anlamı olan cümlenin başına “B” yazınız.

Cevap: 

(B) Mutfakta dağ kadar bulaşık birikmişti.
(K ) Zamanında evden çıksaydın şimdi otobüsü kaçırmazdın.
(B ) Fırtınalı bu gecede bir deniz feneri gibi yalnızdım.
(K) İstediği olmadığı için yine kıyameti kopardı.
(B ) Bizim vatanımız bir cennet, çocuklar.
(K ) Babam erken gelirse ödevlerimi birlikte yapacağız.
(B ) İnsan bir ormandır, derdi annem.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 66 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde soru işareti yanlış kullanılmıştır?
Cevap: B


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde iki noktanın kullanımında yanlışlık yapılmıştır?
Cevap: D


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
Cevap: B


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde abartma anlamı vardır?
Cevap: B


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde insan dışı bir varlık insana ait özellikler kazanmıştır?
Cevap: A


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 59-60-61. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.