Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
15 Eylül 2021, 16:20
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 312

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 100-101-102. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

5. Sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 100-101-102. Sayfa Cevapları 3. Tema Değerlendirme Soruları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 100 Ders Kitabı Cevapları

A. 1,2, 3, 4, 5 ve 6. soruları yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.

1. Paragrafın konusu nedir?
Cevap: Katılımcıların Rize’deki çayın güzelliklerine şahit olması.


2. Katılımcılar bu turda neler yapıyor?
Cevap: Çayın yapraklarını toplayıp tadına bakıyorlar ve geceleri ateşin başına toplanıp horon tepiyorlar.


3. Katılımcılar geceleri nasıl vakit geçiriyorlar?
Cevap: Ateşin başın geçip horon tepiyorlar.


4. “Geceyi horonlar ısıtıyor.” sözüyle anlatılmak istenen nedir?
Cevap: Katılımcıların geceleri horon tepmelerinden bahsetmiş.


5. Paragraftaki altı çizili söz öbeğinin cümleye kattığı anlamı yazınız.
Cevap: “Katılımcıların o güzelliklere tanık olması, görmesi.” anlamını katmıştır.


6. Paragrafta koyu renkle verilen kelimelerin zıt anlamlılarını yazınız.
Cevap:
Var: yok
Taze: bayat
Sonra: önce
Serin: ılık

B. Aşağıdaki cümlelerde verilen bilgilerden doğru olanlara “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

(D) Tamamlanmamış cümlelerin sonuna üç nokta konur.
(D) Ünlem işareti yay ayraç içinde verilirse cümleye küçümseme, alay anlamı katar.
(D) ”İstanbul, dünyanın en güzel şehridir.” cümlesine kişisel görüş anlamı katan sözcük öbeği “en güzel” dir.
(Y)   Kişisel görüş içeren cümleler nesneldir.
(D) ”Sivas, en çok yağış alan şehrimizdir.” cümlesi kanıtlanabilir niteliktedir.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 101 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıda verilen cümleleri neden–sonuç ilişkisine göre eşleştiriniz.
1. Bu soğuk havada kalın giyinmediği için
2. Plüton artık gezegen olarak kabul edilmiyor.
3. Doğayı kendimiz için yeniden düzenlemeye kalktık.
4. Fethiye’de yıldızlar öylesine yakın ki!
5. Tatlı su kaynakları giderek azalıyor.

a. Bütün denge alt üst oldu.
b. Artık su üzerine kurulu kavgalar başlıyor devletler arasında.
c. Gökyüzüne elimi uzatsam sanki yıldızlara dokunacak gibiyim.
ç. Fena hastalandı.
d. Gezegen sayısı artık dokuz değil, sekizdir.

 1: ç
2: d
3: a
4: c
5: b

Ç. 1 ve 2. soruyu aşağıda verilen paragrafa göre cevaplayınız.

1. Paragrafın konusu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Su enstitüsü ve yapacağı çalışmalar


2.
I. Olay yazısından alınmıştır.
II. Bilgilendirici bir yazıdan alınmıştır.
III. Cümleler nesneldir.
IV. Kişisel görüş bildiren cümleler çoğunluktadır.
Bu paragraf için yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri söylenemez?
Cevap: D) I ve IV 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 102 Ders Kitabı Cevapları

3. Aşağıdaki cümlelerden hangisi neden–sonuç bildirir?
Cevap: A) Televizyon seyretmek çocuklarda pek çok olumsuz davranışa sebep oluyor.


4. Aşağıdaki cümlelerden hangisi amaç–sonuç bildirir?
Cevap: C) Terlemek için üstüme kalın yorganlar örttüm.


5. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna üç nokta getirilemez?
Cevap: C) Ne kadar şendik çocukken


6. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde ünlem işareti diğerlerinden farklı amaçla kullanılmıştır?
Cevap: A) Beyefendi yine hepimizi güldürdü (!) 


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışı vardır?
Cevap: B) Sen de dağdaki çiğdemlerden topladın mı.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95-96-97-98. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.