Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 11:32 - Zülal Güneş Yazdı

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (4. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Cevapları (4. Sınıf Türkçe ÖZGÜN) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin kitap içerisinde en çok ihtiyaç duyacağı testlerin, metin sorularının ve testlerin cevaplarını 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayınları Sayfa 35-36 Cevapları konusu içerisinde paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (4. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları ve Çalışmaları 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayınları Sayfa 35-36 Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

A.1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki şiire göre cevaplayınız.

1. Öğretmen, öğrencilere ne sormuş?
Cevap: Sevginin ne olduğunu sormuştur. 

2. Şair, sevgiyi neye benzetmiş?
Cevap: şair sevgiyi kuşa benzetmiştir. 

3. Şiirin konusu nedir?
Cevap: Sevginin anlamıdır. 

4. Şiir kaç dizeden oluşmaktadır?
Cevap:  Şiir on iki dizeden oluşmaktadır.


B. Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını işaretleyiniz
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


C.Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

1. I. kişilik II. belirledik III. karakterlerin IV. özelliklerini
Yukarıdaki kelimelerden anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulduğunda hangi kelimenin ilk harfi büyük yazılır?
Cevap: C) III


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

2. Aşağıdaki atasözlerinden hangisinde insanlara karşı anlayışlı olmak vurgulanmıştır?
Cevap: D) Hatasız kul olmaz.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yanlış noktalama işareti kullanılmıştır?
Cevap: B) Yağmur durdu mu dışarı çıkarız?

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgülün kullanılma amacı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: A) Nil, oyun köşesinde bloklarla oynuyordu.


Ç.Aşağıdaki cümlelerden neden-sonuç ilişkisi olanların başına “ ” işareti koyunuz.
Cevap:

(✓) 1. Korktuğu için parka gelmedi.
() 2. Onun kadar yaramaz bir çocuk görmedim.
(✓) 3. Bugün çok yorulduğum için erkenden uyuyacağım.
() 4. Kitabın sayfaları yırtıldı.
(✓) 5. Yağmur yağdığından dışarı çıkamadık.
() 6. Ablamlar gelince yemeğe başladık.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.