Cevap Yaz
14 Ağustos 2023, 15:20 - Zülal Güneş Yazdı

1927 yılında kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olmasının sebepleri nelerdir? Açıklayınız.

Soru: 1927 yılında kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olmasının sebepleri nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: 1927 yılında Türkiye’de kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olmasının sebepleri arasında özellikle Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye’deki erkeklerin büyük bir kısmının savaşta ölmesi en önemli sebeplerden biridir.

1927 Yılında Nüfus Farkının Sebepleri Nelerdir?

1927 yılında kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olmasının sebepleri nelerdir? Açıklayınız.

1927 yılında Türkiye’de kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olmasının sebepleri arasında özellikle Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye’deki erkeklerin büyük bir kısmının savaşta ölmesi en önemli sebeplerden biridir.

Bunun yanı sıra Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra özellikle Kafkasya ve Balkanlar’daki Türk halkının özellikle kadın, yaşlı ve çocuk olarak göç etmesi de adın nüfusunun artmasına neden olmuştur.

1920’lerde Türkiye’de sağlık hizmetleri geliştirilmesi ile özellikle kadınların doğum oranlarının artarak bebek ölümlerinin azalması kadın nüfusunun erkek nüfusundan daha fazla olmasına neden olmuştur. Ancak kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olmasının en büyük sebebi, savaşlarda Türk erkeklerinin ciddi kayıplar verilerek şehit olmasıdır.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 99. Sayfa Cevapları MEB Yayınları2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde yer alan kritik sorulardan birini cevaplamış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.