Cevap Yaz
2 Ocak 2023, 17:41 - Seher Yazdı

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 199-200. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

2.Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 199-200. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 2. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan, ayrıca içerisinde 6.ÜNİTE: NELER ÖĞRENDİM? konusunun bulunduğu 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 199-200 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 199-200. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

2.Sınıf ATA Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı 199-200. Sayfa Cevapları 6.ÜNİTE: NELER ÖĞRENDİM?

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları ATA Yayıncılık

A) Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. a. Isı b. Işık c. Su
Yukarıdakilerden hangileri tohumun çimlenmesi için gereklidir?
Cevap: c. Su

2. Tohum çimlenirken ilk önce aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
Cevap: B) Bitki köklerinin çıkması

3. Aşağıdakilerden hangisi rüzgârın sebep olduğu doğal afetlerden biri değildir?
Cevap: A) Deprem

4. Aşağıdakilerden hangisi geri dönüşüm sembolüdür?
Cevap: B)

5. Sağ kolumuzu güneşin doğduğu yöne uzatırsak arkamız hangi yöne dönük olur?
Cevap: A) Güney

6. Deprem sırasında aşağıdakilerden hangisini yapmak yanlıştır?
Cevap: C) Asansörle binayı terk etmek

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları ATA Yayıncılık

7. Geri dönüşümle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Geri dönüşümü yapılabilen atıklar fabrikalarda işlenerek tekrar kullanılabilir.

8. Aşağıdakilerden hangisi heyelan ile ilgilidir?
Cevap: B) Eğimli arazilerde toprak ve taşların koparak düşmesi

B) Aşağıdaki cümleler doğru ise cümlelerin başına “D” yanlış ise “Y” yazınız.

(D ) İnsanların bazı davranışları çevre kirliliğine neden olur.
(D ) Doğayı kirletmemek için geri dönüşüme katkı sağlanmalıdır.
(Y ) Yer kabuğunda görülen sarsıntılara hortum denir.
(D) Ormanların yok olması doğal dengeyi bozar.
(Y ) Kış mevsiminde kısa kollu tişörtler giyilir.
(D ) İlkbahar mevsiminde çiçekler açar.
(Y ) Dünya kendi etrafındaki dönüşünü 12 ayda tamamlar.
(D) Yaz mevsiminde denize girilir.
(D ) Güneş’in battığı yöne batı denir.
(Y) Karada yaşayan hayvanların hepsi solungaçları ile solunum yapar.
(D) Ağaç dikmek, doğal dengenin korunmasına katkı sağlar.
(D) Ağaçlardan kâğıt yapımında faydalanılır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.