Cevap Yaz
19 Ekim 2023, 13:30 - Furkan Yazdı

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 89-90-91-92. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 89-90-91-92. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 2. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ayrıca içerisinde 2. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun da yer aldığı 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 89-90-91-92 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 89-90-91-92. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2.Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı 89-90-91-92. Sayfa Cevapları 2. Ünite Değerlendirme Soruları

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

A) Aşağıda verilen çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1) Aşağıdakilerden hangisi, ikinci sınıf öğrencisi olan Ayça’nın yapabileceği işlerdendir?
Cevap: A) Ev işlerinde büyüklerine yardım etmesi

2) Başak, yeni taşındıkları mahallede kaybolmuştur. Başak, aşağıdakilerden hangisini bilirse evini kolayca bulur?
Cevap: B) Evinin adresini 

3) Aşağıda verilenlerden hangisi, kişisel eşyalarımızı temiz ve düzenli kullanmak ile ilgilidir?
Cevap: C) Temiz çamaşırlarımızı dolabımıza yerleştirmek 

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

4) Aşağıdakilerden hangisi, ailede alınan kararlar için doğru bir ifade değildir?
Cevap: C) Kararlar alınırken çocukların fikri sorulmaz. 

5) Mert, aşağıdakilerden hangisini yaptığında aile bütçesine katkı sağlamış olur?
Cevap: A) Suyu ihtiyacı kadar kullanır. 


B) Aşağıda verilen cümlelerden doğru bilgi içerenlerin yanındaki kutucuğa “D”, yanlış bilgi içerenlerin yanındaki kutucuğa “Y” yazınız.

[Y] Binamızın rengi, adres bilgilerindendir.
[D] Çantamız kullanılır durumda iken yeni çanta almak istektir.
[Y] Çalışma masamızı, odamızı ve oyuncaklarımızı toplamak evimizdeki sorumluluklarımızdandır.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

[D] Giysilerimizi kirletmeden kullanmaya özen göstermeliyiz.
[D] Aile bireyleri ve akrabalar arasında yardımlaşma ve dayanışma olmalıdır.
[D] Ev işlerinde ailemize yardım etmeliyiz.


C) Aşağıdaki noktalı yerlere, kutularda verilen kelimelerden uygun olanı yazınız.

1) Aile bütçesine katkıda bulunmak için __kaynakları__ tasarruflu kullanmalıyız.
2) Çalışma masamızı temiz ve __düzenli__ tutmalıyız.
3) Yapacağımız işleri __planlamak__ ve buna uymak başarımızı artırır.
4) Ailemizde hep birlikte __karar__ almalıyız.
5) Annemizin erkek kardeşine __dayı__ deriz.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

1) Babamızın kız kardeşine ne deriz?
Cevap: HALA

2) Babamızın erkek kardeşine ne deriz?
Cevap: AMCA

3) Babamızın annesine ne deriz?
Cevap: BABAANNE

4) Annemizin erkek kardeşine ne deriz?
Cevap: DAYI

5) Annemizin kız kardeşine ne deriz?
Cevap: TEYZE

6) Annemizin annesine ne deriz?
Cevap: ANNEANNE

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.