Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
28 Eylül 2021, 13:42
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 197

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 60-61-62. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 60-61-62. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 60-61 ve 62’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Anka Yayınevi Fen Bilimleri Ders Kitabı 60-61-62. Sayfa Cevapları Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

3. Sınıf Fen Bilimleri Anka Yayınevi Sayfa 60 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazalım.

1. ( D ) Duraktaki yolcuyu almak için otobüs şoförü yavaşlama hareketi yapar.
2. ( Y ) Hareket eden oyuncak bir arabayı durdurmak için hareket yönünde iteriz.
3. ( Y ) Her hareketi elimizle durdururuz.
4. ( D ) Pencereyi açarken çekme kuvveti uygularız.
5. ( D ) Varlıkları hareket ettiren etkiye kuvvet denir.


B. Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerlere, verilen sözcüklerden uygun olanları yazalım.

1. Bir varlığın başka bir varlığa göre yer değiştirmesine ( YÖN DEĞİŞTİRME ) denir.
2. Kendine doğru gelen tenis topuna vuran sporcu, topa ( HIZLANMA ) hareketi yaptırır.
3. Tekerlek, ( DÖNME ) hareketi yapar.
4. Aşağıdan yukarı doğru atılan top, ( YAVAŞLAMA ) hareketi yapar.
5. Varlıkları hareket ettirmek ya da durdurmak için uyguladığımız kuvvetleri ( İTME ) ve ( ÇEKME ) olarak niteleriz.

3. Sınıf Fen Bilimleri Anka Yayınevi Sayfa 61 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.

1. Salıncağa binen Bahar aşağıdaki hareketlerden hangisini yapar?
Cevap: C. Sallanma


2. Topaç çeviren bir çocuk, topaca aşağıdaki hareketlerden hangisini yaptırmıştır?
Cevap: A. Dönme


3. Aşağıdakilerden hangisi yavaşlama hareketidir?
Cevap: B. Yukarıya doğru fırlatılan taşın hareketi


4. Aşağıdakilerden hangisi hızlanma hareketidir?
Cevap: A. Duraktan kalkan otobüsün hareketi


5. Hangisi, kuvvetin neden olduğu bir etki değildir?
Cevap: B. Erime

3. Sınıf Fen Bilimleri Anka Yayınevi Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

3. ÜNİTE Kuvveti Tanıyalım

6. Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi en hızlıdır?
Cevap: B. Uçak


7. Aşağıda verilen durumlardan hangisi doğru bir davranış değildir?
Cevap: C. Hareket eden vantilatörü elle durdurmak


8. Aşağıda verilen görsellerden hangisinde itme kuvveti vardır?
Cevap: A


9. Trafikte kırmızı ışıkta duran bir sürücü, yeşil ışık yandığında arabasıyla aşağıdaki hareketlerden hangisini gerçekleştirir?
Cevap: B. Hızlanma


10. Aşağıda, kuvvetle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C. Hareket eden pervaneye dokunulabilir.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 60-61-62. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.