Cevap Yaz
21 Eylül 2022, 15:12 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 12-13-14-15-16. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 12-13-14-15-16. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Okula Dönüş konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 12-13-14-15-16 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 12-13-14-15-16-17. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 12-13-14-15-16-17. Sayfa Cevapları Okula Dönüş

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 12 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Okulda neler öğreniriz? Arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Okulda oyun oynamayı, alfabeyi, matematiği öğreniyoruz. Eğitim alarak hayatta başarılı insanlar olarak yetişiyoruz. 

2. Tatilde neler yaptığınızı anlatınız.
Cevap: Tatilde ailemle birlikte şehir dışına gittik. Tarihi ve doğal güzellikleri olan şehirleri gezdik, dolaştık. Çok güzel bir tatil geçirdik.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

a) Kelimelerin anlamlarını tahmin edip boş bırakılan yerlere yazınız. Sözlükten kelimelerin anlamlarına bakarak sözlük defteri oluşturunuz.
Cevap: 

bahçe: İçerisinde sebze, meyve, çiçek gibi bitkilerin yetiştiği toprak alana denir.
dut: Yazın yetişen orta boylu ağaçlarda yetişen tatlı bir meyvedir.
haylaz: Yaramaz çocuklara verilen isimdir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 14 Cevapları MEB Yayınları

2. Etkinlik

Soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Şiirin ilk dörtlüğüne göre çocuklar yaz tatilinde neler yapmıştır?
Cevap: Çocuklar yaz tatilinde gezmişler, eğlenmişler koşmuşlar yaz boyunca. Dereler, dağlar gezmişler. Vişne, dut, kiraz yemişler.

2) Şiire göre yaz tatili ne kadar olmalıdır?
Cevap: Şiire göre yaz tatili 3 ay olmalıdır.

3) Okula hangi mevsimde döneriz?
Cevap: Okula kış mevsiminde döneriz.

4) Şiire göre yaz mevsimi çocuğa ne ifade etmektedir?
Cevap: Şiire göre yaz tatili saf hava, uyku, su, oyun demek.


3. Etkinlik

Şiirin ana duygusunun nasıl belirlendiğini inceleyiniz. Şiirin konusunu yazınız.
Cevap:

Şiirin konusu: Çocukların yaz tatilinden sonra okula dönüş macerası.
Şiirin konusunu şiiri okuyarak anladım. Şiiri temel hatlarıyla inceleyip okudum.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları MEB Yayınları

4. Etkinlik

Şiire uygun iki başlık bulunuz.

  1. Okullar Başlıyor
  2. Yaz Tatilinden Okula

5. Etkinlik

Okuldaki ilk gününüzü anlatınız.
Cevap: Okulda ilk günümüzde kitaplarımızı aldık. Kitaplarımızı yeni aldığımız için çok fazla ders yapamadık.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 16 Cevapları MEB Yayınları

7. Etkinlik

Okul Sevgisi konulu iki kıtalık bir şiir yazınız. Yazdığınız şiiri görsellerle zenginleştiriniz.

OKUL SEVGİSİ

Okula en güzel yuvamızdır bizim,
Çünkü içerisinde en sevdiğimiz arkadaşlar,
En sevdiğimiz öğretmenler vardır içinde.
Okula her gün ders almaya geliriz.

Ders almaya geliriz her gün okula,
Yarın bir gün başarılı insanlar olalım diye.
Okulu çok seviyoruz çünkü,
Okul bu hayattaki en yararlı kurumdur.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.