Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
7 Nisan 2021, 23:44
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1349

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 18-19-20-21-22-23-24-25. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 18-19-20-21-22-23-24-25. sayfa cevapları Son Pişmanlık

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bir işi doğru yapmanın faydaları nelerdir? Anlatınız.
Cevap: Bir işi doğru yapmak hem kültürümüzde hemde dinimizde emredilmiştir. Ayriyeten bir işi doğru düzgün yapmak bizim yeteneklerimizi ve kişiliğimizi geliştirir.

2. İsteksiz yapılan işler hangi sonuçları doğurur? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: İsteksiz yapılan işler, kötü sonuçlar doğurur. İşinin hakkını vermediği için iş veren tarafından azarlanabilir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 20 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterine ekleyiniz.

inşaat: Bir yapının henüz tamamlanmadan önce yapım aşamasında olduğu zamandaki çalışma.
usta: Bir işte yıllarını vererek deneyim sahibi olmuş başarılı iş sahiplerine denir.
patron: Parasıyla işçilere iş veren kişiye denir.


2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.

1.Usta ne iş yaparmış?
Cevap: Çok güzel evler yapan bir yapı ustasıymış.

2.Yapı ustası yaşlanınca patronuna ne demiş?
Cevap: Yapı ustası yaşlanınca patronuna emekli olmak istediğini söylemiş.

3.Patron, yapı ustasından ne istemiş?
Cevap: Patron bunu duyunca üzülmüş ancak ona son bir iş vermek istediğini öyle emekli olabileceğini söylemiş. Patron adamdan şimdiye kadar yaptığı en güzel evi yapmasını söylemiş.

4.Usta yaptığı işi neden önemsememiş?
Cevap: Usta nasıl olsa bu son işim hiç bir şey olmaz diyerek işini önemsememiş.

5.Usta neden pişman olmuş?
Cevap: Patron, ustaya yaptırdığı evi kendisine hediye etmiş. Ancak usta evi kötü yaptığı için çok pişman olmuş.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 21 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Metnin Konusu: İşini kötü yapan adamın pişmanlığı.
Metnin Ana Fikri: İlk ve son diye iş ayırt etmeden her işi güzel yapmanın önemi.


4. ETKİNLİK: Metne uygun iki başlık belirleyiniz.

  1. İşi Kötü Yapmanın Sonu
  2. Usta’nın Pişmanlığı

5. ETKİNLİK: Okuduğunuz metinden hareketle iki soru yazıp sınıfta arkadaşlarınıza sorunuz.

  1. Usta son işini yaparken ne yapmış?
    Cevap: Malzemeyi kalitesiz seçmiş, temeli duvarları ve diğer ince işçilikleri baştan savma yapmış.
  2. Yapı ustası ne zaman patronuna emekli olmak istediğini söylemiş?
    Cevap: Usta yaşlanınca patronuna emekli olmak istediğini söyledi.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 22 Ders Kitabı Cevapları


6.ETKİNLİK: Hikâye unsurlarını belirleyiniz.

• Kişiler: Patron ve Usta
• Olay: Emekliye ayrılmak isteyen ustanın, patronun desteği ile son kez ev yapması
• Yer: İnşaat alanı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 23 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK: Başkası için yaptığımız bir işi kendi işimiz gibi yapmak neden önemlidir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Başkası için yaptığımız işi kendi işimiz gibi yapmak bizim karakterimizi ve yeteneğimizi geliştirir. O işte olan deneyimimizi arttırır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 24 Ders Kitabı Cevapları

9. ETKİNLİK: Kelimeleri eş anlamlılarıyla örnekteki gibi eşleştiriniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 24 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 25 Ders Kitabı Cevapları

11. ETKİNLİK: Bir önceki etkinlikte numaralandırılmış harfleri kullanarak şifrelenmiş kelimeleri bulunuz. 

25 22 24 1 → USTA
28 1 20 11 → YAPI
5 25 27 1 21 → DUVAR


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 26-27-28-29-30. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.