Cevap Yaz
4 Kasım 2022, 20:29 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 31-32-33-34. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 31-32-33-34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 31-32-33-34-35 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 31-32-33-34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 12-13-14-15-16-17. Sayfa Cevapları Kentlerde Yaşayan Çocuklar da Oyun Oynamak İster

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çevrenizdeki oyun alanları nerelerdir?
Cevap: Çevremizdeki oyun alanları parklar, millet bahçeleri, belediye spor salonları gibi yerlerdir.

2. Sevdiğiniz oyunlar nelerdir?
Cevap: En sevdiğim oyunlar top oynamak, yakalamaca oynamak, saklambaç oynamak ve yakar top oynamaktır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

evren: Dünyanın ve diğer gök cisimlerinin bulunduğu sonsuz uzaydır.
haşarı: Yaramaz kişilere söylenen lakaptır.
yığın: Bir şeyin art arda birikip bir süre sonra görüntü kirliliği oluştururcasına birikmesi.


2. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Çocuklar nerede oyun alanı bulamıyor?
Cevap: Çocuklar yaşadıkları kentte oynayacak oyun alanı bulamıyor.

2) Çocuklar büyüklerden ne istemektedir?
Cevap: Oynayacak yer bırakmalarını istemektedir büyüklerinden.

3) Kentlerdeki oyun alanları nasıl azalmıştır ?
Cevap: Önce cadde kenarları sonra kenarlar, bahçeli apartmanların bahçeleri, okulların önü araba ile dolmuş.

4) Şair, istekleri için kimlere sesleniyor?
Cevap: Şair istekleri için büyüklere seslenmektedir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Dinlediğiniz şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Şiirin konusu: Çocukların oynayacak yer bulamama sorunu
Şiirin ana duygusu: Çocukların oyun alanı bulamamasından ötürü doğan üzüntü.


4. Etkinlik

Dinlediğiniz şiire uygun iki başlık bulunuz.

  • Çocuklar Oyun Oynamak İster
  • Oynayacak Yer Bırakalım Çocuklara

5. ETKİNLİK: Yaşadığınız yerin yöneticisi olsaydınız çocuklar için hangi oyun alanlarını hazırlardınız? Arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Yaşadığım yerin yönetici olsaydım her mahalleye bir park ve oyun alanı yaptırırdım. Çocukların oyun alanlarını geniş, düz ve güvenli alanlara hazırlatırdım.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

Dinlediğiniz şiirde anlatılanlarla ilgili görüşlerinizi yazınız.
Cevap: Şiirde anlatılanlar doğru. Biz çocuklar olarak şehirde çok fazla oyun oynayacak yer bulamıyoruz. Yaşadığımız yerde bir sürü park edilmiş araç var bu nedenle güvenli bir şekilde oyun oynayamıyoruz. Oyunlarımızı arabaların geçtiği yer olan yollarda oynamak zorunda kalabiliyoruz.


7. Etkinlik

“Oyun” konulu iki kıtalık şiir yazınız.

 

OYUN

Çocuklar oyun oynamak ister her zaman,
Onlara sahip çıkalım istedikleri zaman.
Oyun alanı deyip geçme önemlidir her zaman,
Çocukların hayatından önemlisi yoktur hiç bir zaman.

Çocuklar için güvenli oyun alanları oluşturalım,
Oyun onların en doğal haklarıdır.
En doğal haklarını korumak için her zaman,
Güvenli oyun alanı oluşturmaya çalışılmalı her zaman.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.