Forum Sınıf Cevap Yaz
21 Aralık 2021, 19:43 - Sena Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 177-178-179. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 177-178-179. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 4. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 177-178-179 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirin.

4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitab 177-178-179. Sayfa Cevapları Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 177 Ders Kitabı Cevapları

A. 1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Metnin konusu nedir?
Cevap: Metnin konusu ışık kirliliği


2. Metnin türü nedir?
Cevap: Metnin türü bilgilendirici düz yazıdır.


3. Işık kirliliğinin gökyüzünde görebileceklerimizi nasıl etkilediğini anlamak için ne yapmalıymışız?
Cevap: Gökyüzünün açık olduğu bir gece tüm ışıklarımızı kapatarak gökyüzüne bakmalı, daha sonra ışıkları açarak gökyüzüne bakmalıyız. 


4. Işık kirliliğini önlemek için neler yapılabilirmiş?
Cevap: Işık kirliliğini önlemek için kullanmadığımız ışıkları söndürmeli, düşük güçte aydınlatmalar kullanmalıyız.


4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 178 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. “Uyanır uyanmaz perdeyi açtı.” ve “Karabaş bir şeyin kokusunu aldı.” cümlelerinde geçen altı çizili kelimeler için hangisi söylenebilir?
Cevap: D) Gerçek anlamlıdırlar.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de/da” bağlacı yanlış yazılmıştır?
Cevap: D) Kardeşi de gelecekmiş.


3. “Zeynep nazik, düşünceli, çalışkan bir çocuktur ama …….. .” cümlesini tamamlamak için aşağıdaki kelimelerden hangisi kullanılmalıdır?
Cevap: A) dağınıktır 


4. Aşağıdakilerden hangisi cümlelerin sonunda kullanılan bir noktalama işareti değildir?
Cevap: B) kısa çizgi


5. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerden hangisi sesteş (eş sesli) kelimedir?
Cevap: C) Baharda kır gezisine çıkalım.


C. Kısaltmalarla ilgili aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap: 

(Y) 1. Milimetrenin kısaltması büyük harflerle yazılır.

(D) 2. Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması “T.C.”dir.

(D) 3. Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır.

(D) 4. Kısaltmalara getirilen eklerden önce kesme işareti kullanılır.

(Y) 5. Küçük harflerle yapılan tüm kısaltmaların sonuna nokta konur.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Günümüzde kullandığımız bilgisayarların nasıl bir gelişim gösterdiğini araştırınız.
Cevap: Bilgisayarların geçmişi 2000 yıl öncesine dayanırmış. Abaküste ilk bilgisayar olarak tanımlanırmış.  İlk büyük gelişmeyi 1890’da Hermann Hollerith yapmıştır. İlk icadında bilgisayarlar bir oda büyüklüğündelermiş. Zamanla diz üstü bilgisayara kadar küçülmüşlerdir.


4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 177-178-179. Sayfa, Değerlendirme Çalışmaları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlardan yazarak bildirin.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.