Cevap Yaz
20 Eylül 2022, 20:53 - Sena Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 203-204. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 203-204. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Tema Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 4. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 203-204 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 203-204. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitab 203-204. Sayfa Cevapları 7. Tema Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları

A.1, 2, 3, 4 ve 5. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Temel’in mesleği neymiş?
Cevap: Temel’in mesleği çımacı (halat tutan)’mış.


2. Temel’in çalıştığı gemi, hangi limana gelmiş?
Cevap: Temel’in çalıştığı gemi Liverpool Limanı’na gelmiş.


3. Temel, beraber çalıştığı kişiyle hangi dillerde anlaşmaya çalışıyormuş?
Cevap: Temel, beraber çalıştığı kişiyle Türkçe ile anlaşmaya çalışıyormuş.


4. Temel’in beraber çalıştığı kişi neden Temel’in söylediklerini anlamıyormuş?
Cevap: Temel’in beraber çalıştığı kişi, Temel Türkçe konuştuğu için söylediklerini anlamıyormuş.


5. Temel, neden öfkelenmiş?
Cevap: Temel, yanında çalışan kişi halatı tutmadığı için öfkelenmiş.


B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. “Konsere gidemeyince biletlerimiz yandı.” cümlesinde geçen altı çizili kelime için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Cevap: B) Mecaz anlamda kullanılmıştır. 


4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 204 Ders Kitabı Cevapları

2. Hangi seçenekteki sayının yazımı doğrudur?
Cevap: C) on dokuz


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yanlış noktalama işareti kullanılmıştır?
Cevap: B) Hava karardı mı eve gideriz? 


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımı yanlıştır?
Cevap: B) Sınav saat 09,30’da başlayacak. 


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonunda diğerlerinden farklı bir noktalama işareti kullanılmalıdır?
Cevap: A) Kapıyı kapatın lütfen


C. Yabancı dillerden alınmış ve dilimize henüz yerleşmemiş aşağıdaki kelimeleri Türkçe karşılıklarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 204 Ders Kitabı Cevapları


Ç. Aşağıdaki kısaltmaları açılımlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 204 Ders Kitabı Cevapları4



4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 203-204. Sayfa, 7. Tema Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.