Cevap Yaz
6 Haziran 2022, 20:24 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 233-234. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 233-234. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 8. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 4. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 233-234 cevapları konusunu paylaştık. 8. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 233-234. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 233-234 Sayfa Cevapları 8. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 233 Ders Kitabı Cevapları

A.1, 2, 3 ve 4. çalışmaları yukarıdaki metne göre yapınız.

1. Metnin bağlamından yararlanarak “sarraf” kelimesinin anlamını tahmin edip aşağıya yazınız
Cevap: Her şeyi bilen ve her konuda fikri olan kişidir. 

2. “İki dirhem bir çekirdek” ifadesinin kimler için söylendiğini, hangi anlamda kullanıldığını açıklayınız.
Cevap: Giyimine özen gösteren şık kıyafetler ile dikkat çekenlere söylenmektedir.

3. “İki dirhem bir çekirdek” ifadesinin mecaz yoluyla “altın” anlamında kullanılma nedenini açıklayınız
Cevap: Osmanlıda altınının iki dirhem bir çekirdek ağırlığına denk olmasından dolayı kullanılmaktadır.

4. Metnin türünü; giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinin kaçar cümleden oluştuğunu belirtiniz
Cevap:

Giriş: 2 cümle
Gelişme: 4 cümle
Sonuç: 2 cümle


4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 234 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

1. Aşağıdakilerden hangisi yandaki afişle verilmek istenen bir mesaj değildir?
Cevap: D) Öksürmemek için maske kullanalım.

2. Aşağıdakilerden hangisi dilimize yabancı dilden geçmiş olan “bone” kelimesinin Türkçe karşılığıdır?
Cevap: B) başlık

3. Aşağıdaki kelimelerden hangisi “acemi” kelimesinin zıt anlamlısıdır?
Cevap: C) tecrübeli

4. “Altının kıymetinden sarraf anlar.” atasözünün anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Bir şeyin değerini en iyi o konuda uzman olanlar bilebilir.

5. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde birden fazla pekiştirmeli kelime kullanılmıştır?
Cevap: B) Dümdüz saçları dağılmış, karmakarışık olmuş


C.Aşağıdaki kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştiriniz
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 234 Ders Kitabı Cevapları


4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 233-234. Sayfa, 8. Ünite Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.