Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
19 Eylül 2021, 8:54
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1115

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35-36. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35-36. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 ve 36’daki ders kitabı cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 35-36. Sayfa Cevapları Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

DEĞERLENDIRME ÇALIŞMALARI

Aşağıdaki şiiri okuyunuz.

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

1. Öğretmen, öğrencilere ne sormuş?
Cevap: Öğretmen, öğrencilerine “Sevgi nedir?” diye sormuş.

2. Şair, sevgiyi neye benzetmiş?
Cevap: Şair sevgiyi bir kuşa benzetmiştir. Biz uyanınca yüreğimize konan, uyanınca mavilikler saçan.

3. Şiirin konusu nedir?
Cevap:Şiirin konusu sevgidir.

4. Şiir kaç dizeden oluşmaktadır?
Cevap: Şiir 12 dizeden ve 2 kıtadan oluşmaktadır.


B. Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını işaretleyiniz.

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları-2

C.Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

I. kişilik
II. belirledik
III. karakterlerin
IV. özelliklerini

Yukarıdaki kelimelerden anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulduğunda hangi kelimenin ilk harfi büyük yazılır?
Cevap C) III şıkkıdır. Oluşturacağımız cümle Karakterlerin kişilik özelliklerini belirledik.

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 36 Ders Kitabı Cevapları

2. Aşağıdaki atasözlerinden hangisinde insanlara karşı anlayışlı olmak vurgulanmıştır?
Cevap: D) Hatasız kul olmaz. 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yanlış noktalama işareti kullanılmıştır?
Cevap: B) Yağmur durdu mu dışarı çıkarız? 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgülün kullanılma amacı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: A) Nil, oyun köşesinde bloklarla oynuyordu. 


Ç.Aşağıdaki cümlelerden neden-sonuç ilişkisi olanların başına “✓ ” işareti koyunuz.

(✓) 1. Korktuğu için parka gelmedi.
( ) 2. Onun kadar yaramaz bir çocuk görmedim.
(✓) 3. Bugün çok yorulduğum için erkenden uyuyacağım.
( ) 4. Kitabın sayfaları yırtıldı.
(✓) 5. Yağmur yağdığından dışarı çıkamadık.
( ) 6. Ablamlar gelince yemeğe başladık.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35-36. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 27-28-29-30. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.