Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
25 Ekim 2021, 15:45
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1138

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri içerisinde Çanakkale Türküsü metninin etkinlikleride bulunan 4. Sınıf Türkçe Ders Ktiabı Sayfa 64-65-66 ve 67’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67 Sayfa Cevapları Çanakkale Türküsü

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Çanakkale Savaşı’yla ilgili edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Çanakkale Savaşı ile ilgili bilgileri bu bağlantıya tıklayarak edinebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 65 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kelimelerin ve kelime grubunun anlamını önce tahmin ediniz. Daha sonra bu kelimeleri sözlükten bularak tahminlerinizin doğruluğunu kontrol ediniz.

selvi

Tahminim: Bir yaprak türü olabilir.
Anlamı: Akdeniz bölgesinde kışın yapraklarını dökmeyen ve 25 metre boylarında, uzun ince bir piramit biçiminde, çok koyu yaprakları olan bir ağaç türü.


testi

Tahminim: Taş sürahi.
Anlamı: Geniş gövdeli ve dar ağızlı toprak, cam veya metal gibi maddelerden yapılma su kabı.


ümidi kesmek

Tahminim: Bir şey beklemeyi bırakmak.
Anlamı: Bir şeyi ummayı bırakmak, olacağını beklememek.


2. ETKİNLİK 

Çanakkale Türküsü’nü ezgisiyle dinleyiniz. Türkünün size neler hissettirdiğini aşağıya yazınız.
Cevap: Türkü’yü dinlerken tüylerim diken diken oldu ve duygulandım. Türkünün her kısmında ayrı bir anlam taşımakta.


3. ETKİNLİK

Sizce şiirde her kıtanın sonunda neden “Of, gençliğim eyvah!” denilmiştir? Düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: Genç yaşta askere gidip çok büyük bir ihtimalle ölecekleri için gençliğini yaşayamadıklarından dolayı bunu söylemişlerdir ve her kıtanın sonunda bunun eklenmesi kafiyenin oturması içindir.

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 66 Ders Kitabı Cevapları

4. ETKİNLİK

Şiirden hareketle, Çanakkale Savaşı’na giden askerlerin özelliklerini açıklayınız.
Cevap: Çanakkale Savaşına giden askerlerin büyük bir çoğnuluğu genç, askeri bilgisi zayıf ve anneleri-babaları onun geri dönmeyeceğini bilerek ümidi kesmişlerdir.


5. ETKİNLİK

Çanakkale Türküsü’nün konusunu yazınız.
Cevap: Çanakkale Türküsü’nün konusu genç yaşta Çanakkale Savaşı’na gönüllü olarak gitmiş genç insanları konu almaktadır.


6. ETKİNLİK 

Aşağıdaki haritada Çanakkale ilimizi boyayıp Çanakkale Boğazı’nı gösteriniz. Haritadaki şekil ve işaretlerin anlamı hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap: Kırmızı boyalı yer Çanakkale’dir. Sarı çizgili yer Çanakkale Boğazı’dır. Haritanın ortasındaki siyah çizgiler il sınırlarıdır. Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı’ndaki kesik siyah çizgiler boğaz yolunu işaret eder. Kırmızı kalın çizgiler ise ülke sınırlarını işaret eder. Beyaz yerler karaları, mavi yerler suları işaret eder.

Çanakkale ve Çanakkale Boğazı


7. ETKİNLİK 

Çanakkale Savaşı’nın tarihimizdeki önemini arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı’nın temellerini atmıştır. Çanakkale Savaşı sayesinde düşmanlar bütün Anadolu’yu işgal etmeyi amaçlamışlardı. Çünkü boğazlar ülkemiz için stratejik bir öneme sahipti. Bu boğazları geçemeyince ülkemiz Kurtuluş Savaşı’nı daha sonrasında gerçekleştirebildi.

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 67 Ders Kitabı Cevapları

8. ETKİNLİK

a. Aşağıdaki metni noktalama işaretlerine ve büyük harflerin kullanım yerlerine dikkat ederek okuyunuz.

b. Metinde büyük harflerin kullanılma nedenlerini arkadaşlarınızla tartışarak belirleyiniz.
Cevap: Metinde büyük harfler cümlenin başlangıcında, özel isimlerin bulunduğu kısımlarda kullanılmıştır.


c. Siz de büyük harfleri uygun yerlerde kullanarak 57. Alay ve Mustafa Kemal’in Çanakkale Savaşı’ndaki rolüyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir paragraf yazınız.
Cevap: 57. Alay’ın önemini bu metinle birlikte bir kez daha anladım. 57. Alaydaki her bir asker ülkemizin bugünlere gelmesinde sonuna kadar hakları vardır. 57. Alaydaki en yüksek rütbedeki subayından en düşük rütbesindeki ere kadar, hepsi saygıyı haketmiş kahramanlardır.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Atatürk’ün çocuk sevgisi hakkında görsellerle destekleyeceğiniz kısa bir sunum hazırlayınız. Sunumunuzun provasını yapınız.
Cevap: Atatürk pek çok alanda olduğu gibi çocuklara da ayrı bir bakış açısıyla bakmaktaydı. Kendisinin hiç öz evladı olmasada bir çok çocuk evlatlık edinmiş ve manevi çocuğu olarak görmüştür. Kendisi çocuklar için ülke çapında adımlar atmış, kanunlar çıkartılmasına rol oynamış ve eğitimleri için adımlar atmıştır.

Bunlardan en önemlisi 23 Nisan Bayramı’nı çocuklara ithaf ederek adını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022

5/5 - (4 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.