Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
15 Ekim 2021, 2:34
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 195

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 91-92. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 91-92. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 91-92 ve 93’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı olabileceğini düşündüğünüz kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 91-92-93. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları konusunda Değerlendirme Çalışmaları konusunu cevapladık.

4. Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 91-92. Sayfa Cevapları Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 91 Ders Kitabı Cevapları

A. 1, 2 ve 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Metne en uygun başlık sizce nedir?
Cevap: Kınalı Ali


2. Metnin ana fikri nedir?
Cevap: Vatan için can derdi yoktur, vatan için ölünür. 


3. Kınalı Ali’nin kişilik özellikleri nelerdir?
Cevap: Kınalı Ali, duygusal, vatan sevgisi ile dolu bir kalbi vardır.

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 92 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır?
Cevap: A) Çok kitap okuduğu için sınavda başarılı oldu.


2. Aşağıdaki kelimelerden hangisi terim anlamlıdır?
Cevap: B) gol


3. Aşağıdaki kelimelerden hangisi “amaç” kelimesinin eş anlamlısıdır?
Cevap: B) maksat


4. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerden hangisi mecaz anlamlıdır?
Cevap: D) Bizi çok sıcak karşıladılar.


5. “ablam, çanakkale savaşı ve Atatürk hakkında bir film izlemiş.” cümlesinde büyük harfle yazılması gereken kaç kelime küçük harfle yazılmıştır?
Cevap: C) 3
Çanakkale, Savaşı, Ablam


C. Aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
( D ) 1. “İnternet” kelimesinin Türkçe karşılığı “Genel ağ” dır.
( Y ) 2. “Cesur” kelimesinin eş anlamlısı “çekingen” dir.
( Y ) 3. “Sulh” ve “barış” zıt anlamlı kelimelerdir.
( D ) 4. “Sahne” terim anlamlı bir kelimedir.
( Y ) 5. “Ceza” ve “ödül” kelimeleri eş anlamlıdır.
( D ) 6. “Yaz”, “yüz” ve “kır” kelimeleri eş sesli kelimelerdir.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Mâni nedir? Araştırınız. Arkadaşlarınıza okumak üzere bir mâni örneğini defterinize yazınız.
Cevap: Mani
halk dilinde söyleyeni yazanı bilinmeyen dizeleri birbiriyle anlamlı, her bir dizesi yedişer heceli ve dört dizeden oluşan koşuk türüdür.

Ekran Alıntısı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 91-92. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.