Forum Sınıf Cevap Yaz
15 Ocak 2022, 15:27 - Sena Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95-96-97. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95-96-97. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları” 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94-95-96 ve 97’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95-96-97. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları konusu içerisinde Çiçeklere Maniler metninin etkinlik çalışmalarını cevapladık.

4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 94-95-96-97. Sayfa Cevapları Çiçeklere Maniler

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 94 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Şiir okurken nelere dikkat edilmesi gerekir? Düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Şiir okurken noktalama işaretlerine uygun, tonlama yaparak, duyguları da katarak içten bir sesle okunmalıdır.


2. Mâni nedir? Açıklayınız. Defterinize yazdığınız mâni örneğini arkadaşlarınıza okuyunuz.
Cevap:
Cevap. Mani yazanı, söyleyeni belli olmayan yedişer heceli ve dört dizeli yazılardır. Dizeleri birbiriyle uyumludur.

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 94 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 95 Ders Kitabı Cevapları

2. ETKİNLİK

Şiirdeki koyu yazılı eş sesli kelimeleri farklı anlamlarda kullanarak cümleler yazınız.
Cevap: 

ARI
– Arı çiçeklere kondu.
– Su çok arıydı. 

AY
– Ay hilal şeklini almıştı
 Gelecek ay tatile gideceğiz.

BAĞ
– Üzüm bağları kocamandı
– Babamla aramdaki bağ çok güçlü


3. ETKİNLİK

Şiirin içeriğine uygun farklı bir başlık yazınız.
Cevap: DOĞA’YA MANİLER


4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 96 Ders Kitabı Cevapları

4. ETKİNLİK

Şiirin konusunu ve ana duygusunu yazarak aşağıdaki cümleleri tamamlayınız.
Cevap: Şiirde doğanın güzelliği ve işleyişi anlatılıyor. Başarıya ulaşma isteği de şiirin ana duygusudur.


5. ETKİNLİK

Şiirin;

“Bağ olur,
Dün ayağa bağ olur.
Bugün çalışır isek

Yarın bahçe bağ olur.” dizelerinde “dün” ve “yarın” kelimeleri hangi açıdan karşılaştırılmıştır Açıklayınız.
Cevap: Dün ve yarın zıt anlamlı kelimelerdir. Bu yönden karşılaştırılmışlardır.


6. ETKİNLİK

a. Şiirin aşağıdaki dizelerinden gerçek anlamlı olanların başına “G”, mecaz anlamlı olanların başına “M” yazınız.
Cevap:

Bal yapan arı olur.⇒ ( Mecaz)

İşte güzel okulum,⇒ (Gerçek)

Benim bilgi sarayım.⇒ ( Mecaz)

Dün ayağa bağ olur.⇒ ( Mecaz)

Takdir aldı Gülbeyaz.⇒ (Gerçek)

Dört haftadan ay olmaz.⇒ ( Mecaz)


b. Aşağıya, kelimeleri gerçek, mecaz ve terim anlamlarıyla kullanacağınız çalışmanın önemini anlatan üç cümle yazınız.
Cevap: 

-Başarmak için inanmak gerekir. 
– Başarmanın anahtarı çok çalışmaktır.
 Başarılı olmak için çok kitap okuyorum.


4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 97 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK

Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş aşağıdaki kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazınız.
Cevap:

ice tea⇒ Soğuk çay
limit⇒ Sınır
ekstra⇒ Ek, fazladan
efor⇒ Çaba
mega⇒ Büyük
link⇒ İnternet sitelerinin kodu


8. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerden eş sesli olanların bulunduğu kutucukları farklı renkler kullanarak boyayınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 97 Ders Kitabı Cevapları


9. ETKİNLİK

Aşağıya, istediğiniz konuda bir mâni yazınız. Yazdığınız mâniyi arkadaşlarınıza okuyunuz.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Sayfa 94 Ders Kitabı Cevapları


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Bir araç kullanarak uçmayı başaran insanlar hakkında araştırma yapınız. Araştırma yaptığınız genel ağ adreslerinin güvenilir olmasına dikkat ediniz.
Cevap: Hasan çelebi uçma denemesi yapmıştır. Uçağın ilk mucitleri ise Orville ve Wilbur Wright kardeşlerdir. Córdoba’lı Abbas İbn Firnas’ da  ilk uçan planörleri 9. yüzyılda  yapmış olarak bilinirler.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95-96-97. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları” 2021-2022

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.