Cevap Yaz
7 Nisan 2022, 15:17 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı 150-151-152-153-154-155-156-157-158-159-160. Sayfa Cevapları

5.Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı 150-151-152-153-154-155-156-157-158-159-160. Sayfa Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencileri için milli eğitim bakanlığı tarafından özenle hazırlanmış olan kitaplardan olan 5. sınıf beceri temelli test kitabı sayfa 150-151-152-153-154-155-156-157-158-159-160 cevapları konusunu paylaştık. 5. ÜNİTE: Matematik Testleri konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı 150-151-152-153-154-155-156-157-158-159-160. Sayfa Cevapları

5.Sınıf Beceri Temelli Test Kitabı Sayfa 150-151-152-153-154-155-156-157-158-159-160.  Cevapları 5. ÜNİTE: Matematik

5. ÜNİTE Matematik Testleri: Sayfa 150-151-152-153-154-155-156-157-158-159-160.  Cevapları

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 150 Cevapları

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 150 Cevapları

1. (…) Kerem Kale’ye 15.00’da ulaştığına göre Erdem ve Aysun’un Kale’ye ulaştığı saatler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
Cevap: B) 08.14     08.42

Kerem yürüyerek yola çıkıp kaleye 15:00 da ulaştıysa; 15:00 – 07.18 = 7:42 de yola çıkmıştır. 
Erdem kendi aracıyla → 7.42 + 00.32 = 08:14 ulaşır.
Aysun toplu taşıma aracı ile → 7.42 + 01.00 = 08.42 de ulaşmış olur.


2. (…) Buna göre Uzunhisar’dan Aksu’ya doğru yola çıkan bir araç yol üstünde aşağıdaki levhalardan hangisiyle karşılaşabilir?
Cevap:

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 150 Cevapları

Çünkü Yeşilkent ile Aksu arasındaki mesafe 632 km olduğu için buna en uygun şık A şıkkıdır.
Aksu – Yeşilkent = 131 – 68 = 63 km 


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 151 Cevapları

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 151 Cevapları

3. Buna göre Dila’nın koyduğu son kartın çevresinin uzunluğu ve rengi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) 30 cm Kahverengi

Dikdörtgen olabilmesi için uzun kenarının üst kenar gibi 30 cm olması gerekir Kısa kenarın da 20 cm olması gerekir. Buna göre: 
30 – 18 = 12 cm uzun kenara bağlanacak kısım olacaktır.
20 – 15 = 5 cm kısa kenara bağlanan kısım olacaktır.
12 + 5 + 13 = 30 cm olur. Yan yana                                        aynı renk gelmeyeceği için de renk kahverengi olur. 


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 151 Cevapları

4. Buna göre Aysu’nun oluşturduğu üçgenlerin bir kenar uzunluğu ile Erdem’in oluşturduğu karelerin bir kenar uzunluğu santimetre cinsinden aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Cevap: D) 8 6

Verilen tel 72 cm uzunluğunda olduğu için ve kenarları eş üçgen ve kare olduğu için Aysu;
72 ÷ 3 = 24 cm
24 ÷ 3 = 8 cm üçgenin her bir kenarı
Erdem; 
72 ÷ 3 = 24 cm
24 ÷ 4 = 6 cm karenin her bir kenarı 


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 152 Cevapları

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 152 Cevapları

5. Aşağıdaki grafiklerin hangisinde bu tasarımda kullanılan çokgenlerin sayıları doğru olarak gösterilmiştir?
Cevap:

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 152 Cevapları

Çanda verilen çokgen sayıları A şıkkında doğru olarak verilmiştir. 


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 153 Cevapları

6. (…) Bir pilot bu uçaklardan uzunluğu 4500 cm’den az, yüksekliği 12 m’den fazla olan bir uçakla 4 000 000 m’den fazla menzil yapıyor.
Buna göre pilotun uçuş yaptığı uçak aşağıdakilerden hangisidir? (1 km = 1000 m, 1 m = 100 cm)
Cevap: B) Kartal

Uzunluk  → 4500 cm = 45 m az dediği için,
Yükseklik→ 12 m = 1200 cm den fazla dediği için,
Menzil → 4 000 000 m = 4000 km den fazla dediği için B şıkkı en uygun cevaptır.


7. (…) Buna göre Uğur, izin aldığı süre içinde bu çocuk kanalında yayınlanan programlardan hangisinin tamamını izleyemez?
Cevap: C) Canım Ablam

Diğer yayınlar arasındaki süre zarfı 30 dakikayı geçmemektedir. Canım ablam programı ise 11:15 de başlayıp 15:50 de bittiği için arasında 35 dk sürmektedir. Bundan dolayı tamamını izleyemez. 


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 154 Cevapları

8. (…) Buna göre Minik Gurzo ve ailesinin yaşadığı bu sahanlığın ana buzula olan bağlantısının genişliği 20 m olarak ölçüldükten kaç gün sonra bu genişlik 8 metre olarak ölçülür? (1 m = 100 cm)
Cevap: B) 300

20 m = 2000 cm
8 m = 800 cm
2000 – 800 =1200 cm
1200 ÷ 4 = 300  gün sonra


9. (…) Merdivende her bir basamak yüksekliği 23 cm olduğuna göre Esra’nın bu merdiveni kullanarak çıktığı yükseklik kaç metredir? (1 m = 100 cm)
Cevap: A) 2,07

Her basamak 23 cm
3 + 6 = 9 basamak vardır.
9 x 23 = 207 cm
207 cm = 2,07 m olarak buluruz.


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 155 Cevapları

10. (…) Buz kalıbı 5 Nisan günü saat 10.00’dan itibaren erimeye başlamış ve etkinlik süresince buz kalıbının her dört dakikada bir, 100 cm³ eridiği gözlemlenmiştir.
Buna göre pırlanta yüzüğü kazanan müşterinin tahmin ettiği tarih ve saat aşağıdakilerden hangisidir? (1 ay = 30 gün, 1 gün = 24 saat, 1 saat = 60 dakika)
Cevap:D) 12 mayıs 22.00

5 Nisan 10:00 → 1 350 000 cm³
Her 4 dakikada 100 cm° erimektedir.
1 350 000 ÷ 100 = 13 500 tane 4 dakika bulunmaktadır. 
13 500 x 4 = 54 000 dakika 
54 000 ÷ 60 = 900 saat
900 ÷ 24 = 37 gün 12 saat sonra erir. 
5 Nisan 10:00 + 37 gün 12 saat (1 ay 30 gün)  = 12 Mayıs 22:00 olur.


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 155 Cevapları

11. Buna göre silginin boyu aşağıdakilerden hangisi olabilir? (1 m = 10 dm, 1 dm= 10 cm, 1 cm = 10 mm)
Cevap: C) 40 mm

Silginin boyu 4 cm olur. Bu da;
4 cm = 4 x 10 =40 mm


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 156 Cevapları

12. (…) Buna göre 19 Haziran 2019 tarihinde Kuşadası’nda güneşin doğuş ve batışı arasındaki süre farkı aşağıdakilerden hangisine eşittir? (1 saat = 60 dakika)
Cevap: C) 14 saat 58 dakika

20:40 – 05:42 = 14:58 olarak buluruz.


13. (…) Buna göre İstanbul ile New York arası uçuş süresi ne kadardır? (1 saat = 60 dakika)
Cevap: D) 11 saat 43 dakika

New Yor ile İstanbul arasında 20:00 – 13:00 = 7 saat zaman farkı vardır.
08:17 de İstanbul’dan uçağa binen biri indiği zaman New York da saati 13:00 görüyorsa Türkiye de saat akşam 20:00 demektir. Bundan yola çıkarak;
20:00 – 08:17 = 11 saat 43 dakika sürdüğünü gösterir.


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 157 Cevapları

14. (…) Buna göre aşağıdakilerin hangisinde verilen uzunluklar belirtilen cetvellerle tam olarak ölçülebilir? (1 m = 1000 mm)
Cevap: A) 180 cm 210 cm 345 cm

Mavi renkli şerit → 1200 ÷ 2 = 600 mm iki eş parçaya katlanır. 
Mor renkli şerit → 1200 ÷ 2 = 600 mm , 600 ÷ 2 = 300 mm 3 eş parçaya katlanır. 
Pembe renkli şerit → 1200 ÷ 2 = 600 mm , 600 ÷ 2 = 300 mm, 300 ÷ 2 = 150 mm 4 eş parçaya katlanır. 

A şıkkı → 
180 cm = 1800 mm
210 cm = 2100 mm
345 cm = 3450 mm olduğu için tam ölçebilir.


15. (…) Buna göre, Kaan’ın bu yolculuğu yaptığında aldığı toplam yol, yola çıkmadan önce alacağını hesapladığı toplam yoldan kaç metre daha fazladır? (1 km = 1000 m)
Cevap: C) 8400

Kaan ilk olarak Ankara’dan Kırşehir’e daha sonra oradan da Nevşehir’e gitmek istediğine göre;
184 km + 91 km = 275 km yol alması gerekir.
Aldığı yol → 283,4 km = 283,4 x 1000 = 283 400 m
Hesapladığı yol → 275 km = 275 x 1000 = 275 000 m
283 400 – 275 000 = 8400 m fazla yol gitmiştir.


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 158 Cevapları

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 158 Cevapları

16. 1. Reklam 45 saniye, 2. Reklam 1 dakika 10 saniye, 3. Reklam 40 saniye, 4. Reklam 50 saniye olduğuna göre Minik Dostlar çizgi filminin planlanan yayın akışındaki başlama saati ile reklamlar dolayısıyla gecikerek başladığı saat arasındaki süre farkı aşağıdakilerden hangisine eşittir? (60 saniye = 1 dakika, 60 dakika = 1 saat)
Cevap: C) 3 dakika 25 saniye

1. reklam → 45 saniye
2. reklam → 1 dakika 10 saniye = 70 saniye
3. reklam → 40 saniye
4. reklam→ 50 saniye sürdüğüne göre
45 + 70 + 40 + 50 = 205 saniye 
205 ÷ 60 = 3 dakika 25 saniye olur.


17. (…) Buna göre Murat bey bu iki tabela arasında gittiği ortalama hızla yoluna devam ederse saat 17.30’da aşağıdaki tabelaların hangisinin yanından geçiyor olabilir?
Cevap:

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 158 Cevapları

780 – 650 = 130 km
16:10 – 14:50 = 1 saat 20 dakika 130 km yol gitmiştir. Bundan yola çıkarsak;
16:10 + 1 saat 20 dakika= 17:30 da yani 650 – 130 = 520 km tabelasını görür.


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 159 Cevapları

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 159 Cevapları

18. Buna göre aynı ipi kullanarak yukarıdaki geometri tahtası üzerinde alanları birbirinden farklı kaç tane daha dikdörtgen oluşturabilir?
Cevap: B) 2

Her kenarı 3 br =4 x 3 = 12 br olur. Bu değer ile oluşturabileceğimiz dikdörtgen modelleri;
Kısa kenarları 1 br uzun kenarları 5 br 
Kısa kenarları 2 br uzun kenarları 4 br iki dikdörtgen oluşturabiliriz.


19. (…) Buna göre göre Angel Şelalesi’nin yüksekliği kaç metredir? (1 km = 1000 m)
Cevap: C) 2521

3,5 km = 3,5 x 1000 = 3500 m Boğaz Şelalesi
3500 – 979 = 2521 m’dir.


5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 160 Cevapları

5. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 160 Cevapları

20. Alışverişe giden Mehtap Hanım, otomobilini bu otoparka bırakıyor. Alışverişini tamamladıktan sonra otomobilini alıp otoparktan çıkarken saat 18.40’ı gösteriyor ve 15,50 lira ödeme yapıyor.
Buna göre Mehtap Hanım saat kaçta otomobilini bu otoparka bırakmıştır?
Cevap: D) 14.10

15,50 TL para verdiği için otomobil otoparkta 3-6 saat arasında kalmıştır. Buna göre;
18:40 – 6 saat = 12:40
18:40 – 5 saat = 13:40
18:40 – 4 saat = 14:40
18:40 – 3 saat = 15:40 Bu saatler ve bu saatler arasında olan bir süre olması gerekmektedir. Buna uyan tek şık 14:10 yani D şıkkıdır.


5.Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Cevapları 150-151-152-153-154-155-156-157-158-159-160. Sayfa, 5. ÜNİTE: Matematik Testleri 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.