Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
26 Ekim 2021, 11:47
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1138

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 18-19-20-21. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 18-19-20-21. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri ve içerisinde Güneş, Dünya ve Ay konusunun yer aldığı 5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 18-19-20 ve 21’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 18-19-20-21. Sayfa Cevapları Güneş, Dünya ve Ay

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 17 Ders Kitabı Cevapları

Sonuçları Değerlendirelim

1. Güneş’in çapı, Dünya’nın çapının kaç katıdır?
Cevap: Güneş’in çapı Dünya’nın çapından 109 kat daha fazladır.

2. Bu büyüklük farkına sahip gök cisimlerini defterimize kolayca çizebilir miyiz? Neden?
Cevap: Dünya’mızı çok küçük çizip, Güneş’imizi çok büyük çizersek belki çizebiliriz. Çünkü bir cisim çok ama çok küçük, bir cisim ise çok ama çok büyük. Aradaki farkı ortaya koymak için Dünya’yı çok küçük, Güneş’i çok büyük göstermek gerekir.


Kendimizi Değerlendirelim 1.1

1. Güneş ve Dünya’yı tam küre olarak kabul ettiğimizi varsayalım. Güneş’in yarıçapı Dünya’nın yarıçapının yaklaşık 109 katıdır. Dünya olarak modellenen r yarıçaplı bir boncuk, Güneş olarak modellenen bir kürenin çap uzunluğu kabul edilen bir tel üzerine kaç adet dizilir?
Cevap: Dünya’nın yarı çapı 2r eder.

2. r. 109 = 218r
218r / 2 = 109. 

Cevap 109’dur.


2. Evinizde Güneş ve Dünya’ya benzeyen eşyaları belirleyiniz. Bu eşyaları, büyüklük-küçüklük ilişkisi kurarak arkadaşlarınıza sununuz.
Cevap: 

Futbol Topu: Güneş
Portakal: Dünya
Bilye: Ay

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 21 Ders Kitabı Cevapları

Sonuçları Değerlendirelim

1. Ay’da canlıların yaşamını etkileyen olumsuzluklar nelerdir?
Cevap: Ay’da canlıların yaşamak için ihtiyaç duyacakları en temel şeylerden olan su ve oksijen yoktur. Ayrıca yer çekimide bulunmamaktadır.

2. Ay’da canlıların yaşamını olumlu yönde etkileyebilecek faktörler nelerdir?
Cevap: Ayda iken yer çekiminin olmaması sebebiyle hızlı bir şekilde hareket edilebilmesi ve yere basmadan uçar gibi istediğimiz yere gidebiliyor olmaktır.


Kendimizi Değerlendirelim 1.2

1. Ay ile Güneş arasındaki benzer ve farklı yönler nelerdir?Ay ve Güneş’i karşılaştırınız.
Cevap: 

  • İkisi de küre şekline benzer.
  • Aynı galakside yer alırlar.
  • Güneş çok sıcaktır, ay normal bir sıcaklıktadır.
  • Yoğunlukları farklı durumdadır.
  • Güneş ışık yayar, ay ışık yaymaz.
  • Güneş bir yıldızdır, ay ise bir uydudur.

2. Dünya ile Ay arasındaki benzer ve farklı yönler nelerdir? Ay ve Dünya’yı karşılaştırınız.
Cevap:

  • İkisininde cismi küreye benzemektedir.
  • Birisi gezegendir, birisi uydudur.
  • Dünya’da yer çekimi vardır, Ay’da yoktur.
  • Dünya’da oksijen vardır, Ay’da yoktur.
  • Sıcaklıkları daha farklıdır.
  • Aynı galakside yer alırlar.

3. Ay yüzeyinde yaşam olabilmesi için hangi şartların sağlanması gerekir?
Cevap: Ay yüzeyinde yaşam olabilmesi için en başta oksijen gerekmektedir. Ondan sonra su kaynakları, yer çekim ve bunun gibi temel ihtiyaçların varolması gerekir.

4. Ay yüzeyinde yaşam alanı inşa etmenin zorlukları neler olabilir?
Cevap: Ay yüzeyinde yer çekimi olmadığı için kuracağımız yaşam alanları sabit olmayacak ve sürekli hareket edeceklerdir. Kursak bile hava sıcaklığı buna uygun olmadığı için yaşamak uygun olmayacaktır.

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 18-19-20-21. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık 2021-2022

4.5/5 - (2 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.