Cevap Yaz
19 Mayıs 2022, 9:57 - Sena Yazdı

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 266-267-268-269. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 266-267-268-269. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Basit Bir Elektrik Devresinde Ampul Parlaklığını Etkileyen Değişkenler konusunun da bulunduğu 5. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 266-267-268-269 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

 

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 266-267-268-269. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 266-267-268-269. Sayfa Cevapları Basit Bir Elektrik Devresinde Ampul Parlaklığını Etkileyen Değişkenler

5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 266 Ders Kitabı Cevapları

1) Aynı piller ve lambalar kullanılıp şekildeki K elektrik devresi kuruluyor. Daha sonra kurulan elektrik devresinde sadece pil sayısı veya lamba sayısı değiştirilip L, M ve N elektrik devreleri kuruluyor. Buna göre, devrelerin hangilerinde lamba parlaklığı, K devresine göre artmıştır?
Cevap: C) L ve N


2) Aşağıda verilen elektrik devrelerindeki ampullerden hangisi ışık verir?
Cevap: B)


3) Bir öğrenci şemasını şekildeki gibi çizdiği K ve L elektrik devresini kurar fakat lambaların ışık vermediğini görür. Bu öğrenci lambaların ışık vermesi için öğrenci lambaların ışık vermesi için
I. K devresindeki anahtarı kapatma
II. L devresine pil bağlama
III. L devresine anahtar bağlama
eylemlerinden hangileri kesinlikle yapmalıdır?
Cevap: C) I. ve II.


4) Bir öğrenci özdeş lambalar, piller ve kablolardan oluşan üç elektrik devresi hazırlıyor. Elektrik devresindeki pil sayısının lamba parlaklığına etkisini araştıran bu öğrenci deneyler sonucunda verilen grafiği çiziyor. Öğrenci aşağıdaki elektrik devrelerinden hangisini deneylerinde kullanmamıştır?
Cevap: B)


5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 267 Ders Kitabı Cevapları

A- Aşağıda resimleri verilen devre elemanları ile devre elemanlarının sembollerini doğru olarak eşleştiriniz.
Cevap:
5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 267 Ders Kitabı Cevapları


B- Bir devrenin ampul parlaklıklarının değişimi aşağıda gösterilmiştir. Buna göre A ve B olaylarının sebeplerini yazınız.
Cevap:
A Olayı: Pil sayısı azaltılmış veya ampul sayısı arttırılmıştır.
B Olayı: Ampul sayısı azaltılmış veya pil sayısı artırılmıştır.


5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 268 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıda verilen devre elemanlarının görsel ve 4. sembolleri hangisinde yanlış eşleştirilmiştir?
Cevap: A)


2. Aşağıdaki sembollerle gösterilen devre elemanlarından hangisi bağlı olduğu devreyi açıp kapatmaya yarar?
Cevap: D)


3. Yukarıda dört öğrencinin aynı özellikte pil ve ampul kullanarak kurduğu devreler verilmiştir. Bunlara göre hangi öğrencinin kurduğu devredeki lamba parlaklığı daha fazladır?
Cevap: C) Emin 


4. Yukarıda verilen basit elektrik devrelerinde aynı özellikte pil ve ampuller kullanılmıştır. Bu devrelerin ampul parlaklıkları arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Cevap:
D) I > III > IV > II


5. Aşağıda verilen devre şemasında kullanılan devre elemanlarının sayısı ve durumu ile ilgili açıklamalardan hangisi doğrudur?
Cevap: D)


5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevapları

6 ve 7. soruları aşağıdaki devre şemalarına bakarak yanıtlayınız.

6. Yukarıda iki basit elektrik devresi verilmiştir. Bu Yukarıda iki basit elektrik devresi verilmiştir.
Bu iki devrede lamba parlaklığına hangi devre elemanının etkisi incelenmek istenmiştir?
Cevap: C) Pil sayısı


7. Yukarıdaki devrelerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi bağımlı değişkendir?
Cevap: A) Lamba parlaklığı


8. Basit bir elektrik devresinde ampul parlaklığının x ilişkisi grafikte gösterilmiştir. Bu grafiğe göre x yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
Cevap: C) Pil sayısı


9. Yukarıdaki elektrik devresinde ampulün ışık vermediği görülüyor. Bunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Pillerin ters bağlanmış olması


10. Bir ampul, bir pil ve elektrik kablosu ile kurulan elektrik devresine sırayla 2 ve 3. pil bağlanarak yukarıdaki devreler hazırlanıyor. Bunlarla ilgili yapılan açıklamalardan hangisi doğrudur?
Cevap: C) Pil sayısı bağımsız değişkendir.


5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 266-267-268-269. Sayfa, Elektrik Devresinde Ampul Parlaklığını Etkileyen Değişkenler 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.