Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 9:58 - Furkan Yazdı

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 29-30-31-32. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 29-30-31-32. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayınları 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri ve içerisinde Güneş, Dünya ve Ay’ın yer aldığı konuların bulunduğu 5. Sınıf Fen Bilimleri Derse Kitabı Sayfa 29-30-31 ve 32’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 29-30-31-32. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayınları

5.Sınıf SDR Dikey Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 29-30-31-32. Sayfa Cevapları Güneş, Dünya ve Ay

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 28 Ders Kitabı Cevapları

Sonuçları Değerlendirelim

1. Yapılan bu etkinlikte Güneş’i temsil eden arkadaşımız, hangi küreyi taşımaktaydı ve hangi şekilde hareket yaptı?
Cevap: Güneş’i temsil etmekte olan arkadaşımız sarı renkli küreyi taşıyordu. Sarı renkli küreyi taşıyan arkadaşımız kendi ekseni etrafında döndü.

2. Yapılan bu etkinlikte Dünya’yı temsil eden arkadaşımız, hangi küreyi taşımaktaydı ve hangi şekilde hareket yaptı?
Cevap: Dünya’yı temsil etmekte olan arkadaşımız mavi renkli küreyi taşıyordu. Mavi renkli küreyi taşıyan arkadaşımız kendi ekseni etrafında dönerken aynı zamanda güneşin etrafında da döndü.

3. Yapılan bu etkinlikte Ay’ı temsil eden arkadaşımız hangi küreyi taşımaktaydı ve hangi şekilde hareket yaptı?
Cevap: Ay’ı taşımakta olan arkadaşımız siyah renkli bir küre taşıyordu. Siyah renkli küreyi taşıyan arkadaşımız hem Dünya’nın hemde Güneş’in etrafında döndü.

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

Kendimizi Değerlendirelim 1.4

1. Dünya, kendi ekseni etrafında ters yönde dönseydi, günlük yaşantımızda ne gibi değişiklikler meydana gelirdi?
Cevap: 

  • Rüzgarların yönü değişirdi.
  • Çöldeki kumlar azalırdı.
  • Okyanusların akıntısı yön değiştirirdi.
  • Daha yaşamadıkları bölgelerde yaşayan bitkiler ortaya çıkardı.
  • Sıcaklıklar değişirdi.

2. Dünya, Güneş etrafında ters yönde dolansaydı, günlük yaşantımızda ne gibi değişiklikler meydana gelirdi?
Cevap:

  • Denizve okyanuslardaki akıntıların yönü değişirdi.
  • Bitki örtüsü tamamen değişirdi.
  • Mevsimler değişirdi.
  • Güneş batıdan doğup, doğudan batardı.
  • Çöllerin ve buzulların yeri değişebilir.

3. Ay, kendi ekseni etrafında ters yönde dönseydi, günlük yaşantımızda ne gibi değişiklikler meydana gelirdi?
Cevap: Ayın hep diğer yüzünü görürdük. Ayın yüzeyinde görülene gölgelerin boyu ve alanı değişirdi.


4. Ay, Dünya etrafında ters yönde dolansaydı, günlük yaşantımızda ne gibi değişiklikler meydana gelirdi?
Cevap:

  • Ayın önceki yüzünü bir daha görmezdik artık sadece yeni güzünü görmüş olurduk.

5. Güneş’in, Dünya’nın ve Ay’ın dönme ve dolanma yönlerini çizerek gösteriniz.
Cevap:

Güneş’in, Dünya’nın ve Ay’ın dönme ve dolanma yönleri


6. Aşağıda verilen Dünya ve Ay görsellerinin meydana gelme zamanlarını doğru bir şekilde sıralayınız.
Cevap: 

a) 3
b) 2
c) 1

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 29-30-31-32. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayınları 2022-2023

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.