Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
21 Ekim 2021, 21:11
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1138

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 33-34-35-36-37. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 33-34-35-36-37. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin derslerinde ihtiyaç duyabilecekleri ve içerisinde 1. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 33-34-35-36 ve 37’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf SDR Dikey Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 33-34-35-36-37. Sayfa Cevapları 1. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 33 Ders Kitabı Cevapları

1. ÜNİTE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

A. Aşağıdaki cümleleri okuyarak doğru olanların başına “D” yanlış olanların başına “Y” yazınız.

1. ( D )
2. ( Y )
3. ( Y )
4. ( D )
5. ( D )
6. ( Y )
7. ( D )
8. ( D )
9. ( D )
10. ( Y )


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere, verilen sözcüklerden uygun olanı yazınız.

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 33 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

1. Mehmet Dünya, Güneş ve Ay’ın bir modelini oluşturmak istiyor. Dünya modeli için portakal kullandığına göre Güneş ve Ay için hangi meyveleri kullanmalıdır?
Cevap: C) Güneş-Kavun / Ay Ceviz


2. Güneş ve Ay’ın Dünya’dan hemen hemen aynı büyüklükte görünmesinin sebebi nedir?
Cevap: B) Ay’ın Dünya’ya daha yakın olması


3. Fen bilimleri öğretmeni tahtadaki şekli kullanarak ders anlatmaktadır.

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları 3. SOru
Cevap: B) Ay’ın hareketlerini


4. Dünya’dan Ay’ı gözlemleyen bir öğrenci, Ay’ı aşağıdaki gibi görmektedir.
Sizce öğrenci görseldeki Ay’ı, evrelerin kaçıncı haftasında gözlemlemektedir?
Cevap: C) Ay’ın ilk haftası

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

5. Ay’ın her gün farklı şekilde görülmesinin sebebi nedir?
Cevap: D) Ay’ın Dünya etrafında dolanması


6. Ay, Dünya etrafında dolanmasaydı, her zaman şekildeki konumda olduğu gibi sabit bir noktada Dünya ile birlikte Güneş’in etrafında dolansaydı, aşağıdakilerden hangisi gerçekleşirdi?
Cevap: D) Ay’ı her zaman ilk dördün evresinde görürdük.


7. Metinde yer alan bilgilere göre, uzayda bitki yetiştirilmesi ile ilgili aşağıdaki yorumlardan hangisi doğrudur?
Cevap: D) Yer çekiminin çok az olduğu yerlerde marul yetiştirilebilir.


8. Ay’da canlıların yaşayamamasının nedenleri arasında; 
özelliklerinden hangileri olabilir?
Cevap: A) I ve III

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 36 Ders Kitabı Cevapları

9. Güneş, Dünya ve Ay’ın konumları şekildeki gibidir. Güneş’in, Dünya’nın ve Ay’ın dönüş yönleri hangi şıkta doğru belirtilmiştir?
Cevap: A) 1 1 1


10. Ay takvimine göre ayın 14’ünde Ay, aşağıdaki evrelerden hangisinde bulunur?
Cevap: C) Dolunay


11. Bülent kâğıtları karıştırdığı için Ay’ın evrelerinin oluşum sırasını da karıştırmıştır. Bülent görselleri doğru bir şekilde sıraladığında sizce üçüncü sıradaki görsel hangisi olur?
Cevap: C)


12. Özge, Ay’ın ana ve ara evrelerini aşağıdaki gibi sınıflandırmıştır.
Ancak sınıflandırmada hata yapmıştır. Aşağıdaki değişikliklerden hangisi yapılırsa sınıflandırma doğru olur?
Cevap: B) Hilal ile son dördünün yerini değiştirmek


5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 37 Ders Kitabı Cevapları

EĞLENEREK ÖĞRENELİM

1 No.lu cümleden başlayarak cümleleri okuyunuz. Cümle doğru ise mavi, yanlış ise kırmızı oku takip ederek ulaştığınız çıkışı aşağıdaki noktalı yere yazınız. Aynı işlemi, 3 No.lu cümleden başlayarak tekrarlayınız.

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 37 Ders Kitabı Cevapları

1-4-5-9 ⇒ 4 No.lu çıkış
3-2-6-9 ⇒ 4 No.lu çıkış

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 33-34-35-36-37. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayınları

3.9/5 - (106 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.