Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
13 Kasım 2021, 15:16
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 339

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 17-18-19-20-21. Sayfa Cevapları Başak Yayınları

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 17-18-19-20-21. Sayfa Cevapları Başak Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin okul hayatında ve ev ödevlerinde en çok ihtiyaç duyduğu dersler arasında bulunan 5. sınıf ingilizce ders kitabı cevapları sayfa 17-18-19-20-21’in cevapları paylaşıldı. Cevapları inceledikten sonra eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümündne yazarak bildirebilirsiniz.

5.Sınıf Başak Yayınları İngilizce Ders Kitabı 17-18-19-20-21. Sayfa Cevapları Hello!

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17 Başak Yayınları

Make your timetable and talk about it.
Çeviri: Takviminizi oluşturun ve bunun hakkında konuşun.
Cevap: Ders programınıza göre doldurunuz!.

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 18 Başak Yayınları

Write the words under the correct category.
Çeviri: Kelimeleri doğru kategori altına yazınız.
Cevap: 
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 18 Başak Yayınları


Answer the questions about yourself.
Çeviri: Kendinizle ilgili soruları cevaplayın.

1. What is your name? (Adın ne?)
Cevap: My name is Duru.
(Benim adım Duru)

2. How old are you? (Kaç yaşındasın?)
Cevap: I’m ten years old.
(On yaşındayım.)

3. Where are you from? (Nerelisin?)
Cevap: I’m from Turkey. (Ben Türkiyeliyim)

4. What nationality are you? (Hangi ülkedensin?)
Cevap: I’m Turksch 
(Ben türküm)

5. Where do you study? (Nerede çalışıyorsun?)
Cevap: Cumhuriyet Secondery School. 
(Cumhuriyet Ortaokulu.)

6. What are your favourite classes? (En sevdiğin dersler hangileri?)
Cevap: Art, maths and scince. 
(Sanat, matematik ve bilim.)

7. How many languages do you speak? (Kaç dili konuşabiliyorsun?)
Cevap: Two. Turksch and Englisch. 
(2. Türkçe ve İngilizce.)

8. What classes do you have on Monday? (Pazartesi hangi dersler var?)
Cevap: Double maths, double Scinceand double P.E. 
(Çifte matematik, çifte Scince ve çifte P.E.)


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 19 Başak Yayınları

Label the school subjects. Then, listen and check.
Çeviri: Okul konularını etiketleyin. Ardından, dinleyin ve kontrol edin.
Cevap: 
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 19 Başak Yayınları


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20 Başak Yayınları

Look at the ID card and write about Omari. Then, write an ID card about yourself and introduce it to your classmates.
Çeviri: Kimlik kartına bak ve Omari hakkında yaz. Ardından, kendi hakkınızda bir kimlik kartı yazın ve sınıf arkadaşlarınıza tanıtın.

Cevap: 

This is Omari… (Bu Ömer…)

He is 11 years old. He is from Egypt. (O 11 yaşında. O Mısır’dan.)

He speaks Arabic. (Arapça konuşuyor.)

His nationality is Arab. (Uyruğu Arap’tır.)

Omari Hakimi goes to Cairo Scondary Scholl. (Omari Hakimi, Kahire Ortaokuluna gidiyor.)

He likes history language class and science. (Tarih dili dersini ve bilimi sever.)


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 Başak Yayınları

Fill in the blanks with nationalities or countries. Then, complete the crossword puzzle with these words.
Çeviri: Boşlukları milliyetler veya ülkelerle doldurun. Daha sonra, tamamlayın bu kelimelerle bulmaca yapın.

1. He is from Germany. He is __German__. . (O Almanya’lı. O Alman.)

2. She is from Greece. She is __Greece__ . (O Yunanistan’lı. O Yunan.)

3. He is from China. He is __Chinese__. . (O Çin’den. O Çin’li.)

4. I am Turkish. I’m from __Turkey__ . (Ben Türk’üm. Ben Türkiye’liyim.)

5. He is Italian. He is from __Italy__ . (Ben İtalya’lıyım. Ben İtalyan’ım.)

6. We are Indian. We are from __India__ . (Biz Hint’liyiz. Biz Hindistan’lıyız.)

7. You are Brazilian. You are from __Brazil__ . (Sen Brezilyalısın. Sen Brezilyadansın.)
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 Başak Yayınları


Match the questions with the answers.
Çeviri: Soruları cevaplarıyla eşleştirin.
Cevap: 

(D) 1-  Hi, I’m Ted. What’s your name? (Merhaba, ben Ted. Adınız ne?)

(B) 2- What are your favourite classes? (En sevdiğin dersler hangileri?)

(E) 3- What is your nationality? (Milliyetiniz nedir?)

(A) 4- Where are you from? (Nerelisin?)

(C) 5- How old are you? (Kaç yaşındasın?)


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 17-18-19-20-21. Sayfa Cevapları Başak Yayınları

5.Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları 17-18-19-20-21. Sayfa, Hello! ünitesi etkinlik çalışmaları içerisinde öğrencilerimizin karşılaştığı eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz!

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf
Sıkça Sorulan Sorular

Cevap: My name is Duru. (Benim adım Duru)

Cevap: I'm ten years old. (On yaşındayım.)

Cevap: I'm from Turkey. (Ben Türkiyeliyim)

Cevap: I'm Turksch (Ben türküm)

Cevap: Cumhuriyet Secondery School. (Cumhuriyet Ortaokulu.)

Cevap: Art, maths and scince. (Sanat, matematik ve bilim.)

Cevap: Two. Turksch and Englisch. (2. Türkçe ve İngilizce.)

Cevap: Double maths, double Scinceand double P.E. (Çifte matematik, çifte Scince ve çifte P.E.)

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.