Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
30 Ekim 2019, 12:35
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 136

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 22-23-24-25-26-27-28-29. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 22-23-24-25-26-27-28-29. sayfa cevapları Örüntüler

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 22 Ders Kitabı Cevapları

1) Aşağıda verilen örüntülerin kuralını belirleyiniz.
Cevap: 

a) Örüntünün kuralı: 3n-2
b) Örüntünün kuralı: 52-2n,
c) Örüntünün kuralı: 2n+3
ç) Örüntünün kuralı: 18-2n


2) Aşağıda verilen sayı örüntülerine göre boş bırakılan adımları tamamlayınız.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 22 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 23 Ders Kitabı Cevapları

Örüntü Oluşturuyorum

a) 1’den başlayan ve dörder artan sayı örüntüsü: 1-5-9-13-17

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 23 Ders Kitabı Cevapları


b) 3’ten başlayan ve ikişer artan sayı örüntüsü: 3-5-7-9-11

5.-Sınıf-Meb-Yayınları-Matematik-Ders-Kitabı-Sayfa-23-Cevapları


c) 2’den başlayan ve üçer artan sayı örüntüsü: 2-5-8-11-14

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 23 Ders Kitabı Cevapları

Örüntüler için tercih ettiğiniz şekilleri neye göre seçtiniz?
Cevap: Anlaşılabilir düzgün bir şekil olarak seçtim.


Yukarıda verilen örüntülerin hepsi aynı şekil ile modellenebilir mi?
Cevap: Evet bu örüntüler aynı şekil ile modellenebilir.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 24 Ders Kitabı Cevapları

  • Emine 19. sayıyı söylediğinde Sezgin hangi günü söyleyecektir?
    Cevap: Emine nin 19. sayıyı söylediğinde Sezgin cuma gününü söyleyecektir.
  • Canan’ın almak istediği elbise 55 lira olsaydı kaç hafta daha para biriktirmesi gerekirdi?
    Cevap: Cananın almak istediği elbise için 4 hafta daha biriktirse 9. haftada elbiseyi alabilir.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 28 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde

1)Aşağıda adımları arasındaki farkı sabit olan sayı örüntüleri verilmiştir. Örüntülerin sonraki üç adımını yazınız.
a) 3, 11, 19, 27, 35, 43
b) 15, 24, 33, 42, 51, 60


2) Adımları arasındaki farkı sabit olan ve 5, 9, 13, … şeklinde devam eden sayı örüntüsünün sonraki iki adımını bularak örüntünün ilk beş adımını uygun bir şekil ile modelleyiniz.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 28 Ders Kitabı Cevapları


3) Yukarıda dikdörtgen şeklindeki tuğlalardan oluşturulmuş şekil örüntüsü verilmiştir.

a)Örüntünün bir sonraki adımını çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 28 Ders Kitabı Cevapları


b)Örüntünün adım sayısı ile adımları oluşturan dikdörtgen şeklindeki tuğla sayısını bir tablo ile gösteriniz.

Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 28 Ders Kitabı Cevapları


c)Bu örüntüyü farklı bir şekil ile modelleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 28 Ders Kitabı Cevapları

4) Yukarıda üçgen ve dairelerden oluşturulmuş şekil örüntüsü verilmiştir.

a) Bu örüntünün 4. ve 5. adımını çiziniz.
Cevap: KESİN DÜZENLENECEK!!!


b)Örüntünün 10. adımının kaç tane üçgen, kaç tane daireden oluştuğunu bulunuz.
Cevap: Örüntünün 10. adımında 21 tane üçgen ve 19 tane daire oluşur.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

5) Yukarıda çubuklarla oluşturulmuş şekil örüntüsü verilmiştir. 34 adet çubuk ile bu örüntü kaç adım daha devam ettirilebilir?
Cevap: Çubuklarla oluşturulan şekil 34 adet çubuk ile 2 adım daha ilerleyebilir.


6) Yukarıda dairelerden oluşturulmuş şekil örüntüsü verilmiştir.

a) Verilen tablodaki boşlukları şekil örüntüsüne göre doldurunuz.
Cevap: 
Adım                              Daire Sayısı
  1                                            5
  2                                           7
  3                                           9
  4                                          11


b) 6. adım kaç tane daireden oluşur? Çizerek gösteriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları


c) Adımlar devam ettirildiğinde 12. adımın kaç tane daireden oluşacağını daireleri çizmeden bulunuz.
Cevap: Adımlar devam ettiğinde 12. adım da 27 tane daire bulunur.
2n+3       2.12+3=27


7) Bir alışveriş merkezinin giriş katında 5 mağaza, 1. ve diğer katlarında ise sekizer mağaza vardır. Mağazalar 1’den başlayarak numaralandırıldığı na göre 24 numaralı mağazaya gidecek Neşe kaçıncı kata çıkmalıdır?
Cevap: Neşe 24 numaralı mağazaya gitmek için 3. kata çıkması gerekmektedir.


8) Kış Olimpiyatları 4 yılda bir yapılmaktadır. Buna göre:

a) İlk Kış Olimpiyadı 1924 yılında yapıldığına göre 1940 yılında kaçıncısı yapılmıştır?
Cevap: 1924 yılında başlayan kış olimpiyatları 1940 yılında 4. sü düzenlenmiştir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: matematik kitabı 5 22 23 29, matematik sıra sizde cevapları 10
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (13 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,38)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor