Cevap Yaz
7 Şubat 2024, 19:30 - Betül Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88-89-92-93-95-96-97. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88-89-92-93-95-96-97. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Birim Kesirleri Sayı Doğrusunda Gösterme Ve Sıralama ve Tam Sayılı Ve Bileşik Kesirleri Birbirine Dönüştürme konusunun bulunduğu 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88-89-92-93-95-96-97 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88-89-92-93-95-96-97. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 89-90-91-92-93.  Sayfa Cevapları Birim Kesirleri Sayı Doğrusunda Gösterme Ve Sıralama

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları MEB Yayınları

1) Aşağıdaki eş parçalara ayrılmış modellere karşılık gelen kesirleri noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları MEB Yayınları


2) Aşağıdaki kesirlerin okunuşunu ve çeşidini yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları MEB Yayınları


3) 24 adet çileğin 2/3’ü çürük çıktığına göre kaç adet çileğin çürük çıktığını bulunuz.
Cevap:

24 ÷ 3 = 8
24’ün üçte biri 8’dir.
2 . 8 = 16’sı çürük çıkmıştır.


4) Aşağıdaki kesirleri büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları MEB Yayınları


5) Aşağıdaki kesirlerin birim kesirlerini yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları MEB Yayınları


6) Ayşe, bir tepsi böreği 12 eş parçaya ayırmıştır ve 5 parça böreği yemiştir. Buna göre kalan börek, bir tepsi böreğin kaçta kaçıdır?
Cevap:

5/12 → yediği börek miktarı
12/12 – 5/12 = 7/12’dir.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları MEB Yayınları

Her bir marka aracın kalan enerjisi, o aracın tüm enerjisinin kaçta kaçıdır?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları MEB Yayınlar

Yakıt göstergelerindeki kalan enerji durumlarına göre daha uzun süreli hangi marka araçla yolculuk yapılabilir? Açıklayınız. 
Cevap:

Büyüklüğe göre sıralarsak
1/4 > 1/7 > 1/10 
Bundan dolayı B marka aracı uzun süreli yolculuk yapar.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları MEB Yayınları

Pekiştirelim

1) Aşağıdaki birim kesirleri yanlarında verilen sayı doğrularında gösteriniz.
Cevap: 
5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları MEB Yayınları


2) Aşağıdaki karşılaştırmalardan doğru olanların başına”D”, yanlış olanların başına “Y”yazınız. Yanlış olanların doğrularını söyleyiniz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları MEB Yayınları


3)Aşağıdaki sayı doğruları eş parçalara ayrılmıştır. Sayı doğrularındaki oklarla gösterilen noktalara karşılık gelen kesri yazınız.
Cevap:
A) 1/13
B)1/15
C)1/19


4)Aşağıda  eş parçalara bölünmüş aynı büyüklükteki bütünlerle modellenen birim kesirleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap:  1/9>1/8>1/6>1/3


5)Aynı büyüklükteki pastaları Sefa iki eş parçaya, Hasan üç eş parçaya ve Berat dört eş parçaya bölerek birer dilim yemişlerdir. Buna göre Sefa, Hasan ve Berat’ın yedikleri dilimin, pastanın kaçta kaçı olduıunu bulunuz. Bulduğunuz kesirleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap:
Sefa:1/2
Hasan:1/3
Berat:1/4


6)1/15, 1/2 ve 1/9 birim kesirlerini büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 1/2>1/9>1/15

5.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 94-95-96-97.  Sayfa Cevapları Tam Sayılı Ve Bileşik Kesirleri Birbirine Dönüştürme

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1)Aşağıdaki tam sayılı kesirlei bileşik kesirlere dönüştürerek noktalı yerlere yazınız.
Cevap:
a)17/7
b)13/2
c)53/9
ç)15/4
d)23/13

2)Aşağıda eş parçalara bölünmüş aynı büyüklükteki bütünlerle modellenen  tam sayılı kesirleri yazarak bileşik kesirlere dönüştürünüz.
Cevap:
a)1 tam 1/4
b)1 tam 3/8

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1)Aşağıdaki bileşik kesirleri , tam sayılı kesirlere dönüştürerek noktalı yerlere yazınız.
Cevap:
a) 3 tam 1/7
b)2 tam 2/5
c)1 tam 5/12
ç)5 tam 3/8

2)Aşağıda eş parçalara bölünmüş aynı büyüklükteki bütünlerle modellenen bileşik kesirleri yazarak tam sayılı kesirlere dönüştürünüz.
Cevap:
a)1 tam 5/8
b)1 tam 5/8

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

Pekiştirelim

1)Aşağıdaki tam sayılı kesirleri bileşik kesirlere dönüştürünüz.
Cevap:
a)32/9
b)39/7
c)81/10
ç)38/3
d)49/8

2) Aşağıda eş parçalara bölünmüş aynı büyüklükteki bütünlere modellenen bileşik kesirleri yazarak tam sayılı kesre dönüştürünüz.
Cevap: 
5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

3)Aşağıda eş parçalara bölünmüş aynı büyüklükteki bütünlerle modellenen tam sayılı kesirleri yazarak bileşik kesre dönüştürünüz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

4) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D” , yanlış olanların başına “Y” yazınız. Yanlış olanların doğrularını söyleyiniz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları MEB Yayınları

5) Bir bileşik kesri, tam sayılı kesre dönüştürürken payındaki sayı, paydasındaki sayıya bölündüğünde kalan ile bölüm eşit olmaktadır. Bölen 5 olduğuna göre bileşik kesrin alabileceği en büyük değer kaç olur?
Cevap: Alabileceği  en büyük değer 4 olur.

6. Aşağıdaki bileşik kesirleri tam sayılı kesirlere dönüştürünüz.
Cevap:
a) 6 tam 1/7
b)7 tam 4/5
c)1 tam 11/13
ç))4 tam 5/10
d)2 tam 19/22

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.