Cevap Yaz
31 Ağustos 2022, 16:18 - Furkan Yazdı

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 29. Sayfa Cevapları Yargı Yayınları

5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 29. Sayfa Cevapları Yargı Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Hazırlık Çalışmaları konusunun bulunduğu 5. sınıf peygamberimizin hayatı ders kitabı sayfa 29 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 29. Sayfa Cevapları Yargı Yayınları

5. Sınıf Yargı Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 29. Sayfa Cevapları Hazırlık Çalışmaları

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları Yargı Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Peygamber kelimesinin anlamını araştırınız ve bir cümlede kullanınız.
Cevap: Peygamber, Allah tarafından insanlar arasından seçilen, Allah’ın emir ve buyruklarını insanlara tebliğ edip onlara doğru yolu gösteren bir insandır.

2. Peygamberlere neden ihtiyaç duyulmuştur? Araştırınız.
Cevap: İnsanlar zaman zaman diğer insanların etkisine maruz kaldığı için yoldan çıktılar ve sahte tanrılara inanmaya başladılar. Bu nedenle Allah insanlara peygamber göndermiştir.

3. Peygamberlerin hayat hikayeleri hakkında bilgi toplayınız.
Cevap: Peygamberler hayat hikayeleri her zaman zor ve sınav içerir. Peygamberler bir olay ile sınanır ve bu olaydan her zaman bir sonuç alır.

4. Resul ile Nebî arasındaki farkı araştınız.
Cevap: Resul kendine kutsal bir kitap indirilmiş peygamber demektir. Nebi ise peygamberin eş anlamlısıdır.

5. Son peygamber ne demektir? Araştırınız.
Cevap: Son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)’dir. Bunun anlamı Hz. Muhammed son peygamberdir ve ondan sonra başka hiç bir peygamber gönderilmeyeceğini açıklar.

6. Lütuf kelimesinin anlamını araştırınız ve bir cümlede kullanınız.
Cevap: Önemli bir yerden gelen iyi davranış ve özel iyilik.
Cümle: Allah, peygamberlerine cenneti lütfetmiştir. 

7. Tebliğ kelimesinin anlamını araştırınız ve bir cümlede kullanınız.
Cevap: Tebliğ açıklamak, bildirmek anlamına gelir.
Cümle: Peygamberler, Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara tebliğ eder.

8. Sıdk kelimesinin anlamını araştırınız ve bir cümlede kullanınız.
Cevap: Sıdk kelimesi bir sıfattır ve peygamberlerde bulunur. Sıdk doğru sözlü olmak anlamına gelir.
Cümle: Hz. Muhammed gibi tüm peygamberlerde Sıdk özelliği vardır.

9. Emanet kelimesinin anlamını araştırınız ve bir cümlede kullanınız.
Cevap: Emanet güvenilir olmak demektir.
Cümle: Peygamber efendimiz Arap Yarımadasındaki en emanet kişiydi.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.