Cevap Yaz
31 Ağustos 2022, 16:38 - Furkan Yazdı

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 53. Sayfa Cevapları Yargı Yayınları

5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 53. Sayfa Cevapları Yargı Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünite Hazırlık Çalışmaları konusunun bulunduğu 5. sınıf peygamberimizin hayatı ders kitabı sayfa 53 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 53. Sayfa Cevapları Yargı Yayınları

5.Sınıf Yargı Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 53. Sayfa Cevapları Hazırlık Çalışmaları

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Yargı Yayınları

4. ÜNİTE: EN GÜZEL ÖRNEK PEYGAMBERİMİZ (s.a.v.)

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Allah (c.c.) ile Hz. Peygamberimiz (s.a.v.) arasındaki sevgiyi araştırınız.
Cevap: Peygamber efendimiz Allah’ı o kadar sever ki bir sözünde “Bir elime ayı diğer elime güneşi koysanız yine bu yoldan dönmem” diyerek hem davasına hem Allah’a olan sevgisini belli etmiştir.

2. Riya ve ihlas kavramlarını araştırınız.
Cevap: Riya ikiyüzlü insanlara denir. İhlas ise temiz, saf, günahlardan arınmış anlamına gelir.

3. Size en yakın camiden gelen ezanı dinleyiniz, saatini ve hangi vakit namazının habercisi olduğunu defterinize yazınız.
Cevap: Öğleden sonra saat 3 gibi ikindi vaktinin ezanı okunmaktadır.

4. Abdestin beden temizliğindeki önemini araştırınız.
Cevap: Abdest bedenimizi manevi olarak hemde fiziksel olarak temizliyor. 

5. Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) hayatında namazın yeri ve önemini araştırınız.
Cevap: Peygamber efendimiz s.a.v hayatı boyunca namazını asla terk etmemiş ve bolca sünnet namaz kılmıştır. 

6. Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) insani özelliklerini araştırınız?
Cevap: Hz. Peygamberimiz merhametli, saygılı ve şefkatli bir insandı.

7. Temizlik alışkanlıklarımızı kontrol edelim, arkadaşlarımızla nasıl temizlik yaptığımızı tartışalım.
Cevap: Her gün uyandığım zaman elimi yüzümü yıkarım, yemekten önce ve sonra yıkarım. 

8. Riya kelimesinin manasını araştırınız ve cümlede kullanınız.
Cevap: Riya kelimesi ikiyüzlü insanlara denir.

9. İhlas kelimesinin manasını araştırınız ve cümlede kullanınız.
Cevap: İhlas, temiz, saf ve kötülükten arınmış günahsız kişilere denir.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.