Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
25 Ağustos 2019, 14:17
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 136

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 32-33-34. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 32-33-34 sayfa cevapları ÜNİTEMİZİ DEĞERLENDİRELİM

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

ÜNİTEMİZİ DEĞERLENDİRELİM

A – Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Peygamber Efendimizin (s.a.v) doğum yerini ve tarihini söyleyiniz.
Cevap: Peygamberimiz (s.a.v) 571 yılında Mekke de doğmuştur.


2. Sevgili Peygamberimizi (s.a.v) kimler yetiştirdi? Sırasıyla söyleyiniz.
Cevap: İlk olarak süt annesi Halime daha sonra annesi ile yaşadı iki yıl sonra annesi vefat etti ve dedesi ile yaşamaya başladı. 12 yaşında dedesini de kaybeden peygamberimiz amcası Ebu Talip ile yaşamıştır.


3. Dedesi Abdulmuttalib’in, Peygamberimizi (s.a.v) çok sevdiğini gösteren bir anı anlatınız.
Cevap: 

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları


4. Amcası Ebu Talib’in, Peygamberimizi (s.a.v) çok sevdiğini gösteren bir anı anlatınız.
Cevap:

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları


5. Peygamberimizin çocukluk ve gençlik dönemi ahlaki özelliklerinden dört tanesini yazınız.
Cevap:

  • Terbiyeli
  • Hoşgörülü
  • Merhametli
  • İyi kalpli

B – Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Abdulmuttalib, Peygamberimize (s.a.v) niçin “Muhammed” adını verdi?
Cevap: Allah ın ve insanların onu övmesini istediği için Muhammed adını vermiştir.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 33 Ders Kitabı Cevapları

2. Peygamberimizin (s.a.v) çocukluğunda yaşadığı olaylar, aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak sıralanmıştır?
Cevap: A şıkkıdır.


3. Peygamberimizin (s.a.v) doğumundan hemen önce gerçekleşen bu olay Kur’an Kerim’de hangi surede anlatılmaktadır?
Cevap:

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

C- Aşağıdaki kelimeleri kullanarak cümlelerde boş bırakılan yerleri doldurunuz.
Cevap:

  1. Cahiliye
  2. Risalet
  3. Üsve-i Hasene
  4. Mevlit
  5. Emin

D – Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların yanına “D”, yanlış olanların yanına ise “Y” yazınız.
Cevap:

  1. D
  2. D
  3. Y
  4. D
  5. Y

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 25-26-27-28. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (13 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,46)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.