Forum Sınıf Cevap Yaz
27 Aralık 2021, 2:50 - Beyza Sultan Yazdı

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 31-32-33-34-35. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 31-32-33-34-35. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitabı cevapları sayfa 31-32-33-34-35’in cevaplarını paylaşmış bulunuyoruz. Eksik veyahut hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6.Sınıf FCM Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 32-33-34-35.  Sayfa Cevapları Namaz İbadeti ve Önemi – Namaz Çeşitleri

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 31 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMASI

1. Bir gün içinde kılınan beş vakit namaz hangileridir? Büyüklerinizden bilgi alınız.
Cevap:
Bir günde beş vakit namaz vardır.

  • Sabah namazı 4 rekkattır. 2 sünnet, 2 farz.
  • Öğle namazı 10 rekattır. 4 ilk sünnet, 4 farz, 2 son sünnet.
  • İkindi namazı 8 rekattır. 4 sünnet, 4 farz.
  • Akşam namazı 5 rekattır. 3 farz, 2 sünnet.
  • Yatsı namazı 10 rekattır. 4 ilk sünnet, 4 farz, 2 son sünnet.

2. Namaz ibadetinin önemi ile ilgili bir ayet ve bir hadis bulup defterinize yazınız.
Cevap:

6.-Sinif-Din-Kulturu-ve-Ahlak-Bilgisi-FCM-Yayincilik-Sayfa-31-Ders-Kitabi-Cevaplari


3. Camilerin toplumsal açıdan önemi ile ilgili bir araştırma yapınız. Yaptığınız çalışmayı projeksiyon ya da etkileşimli tahta yardımıyla sınıfta sununuz.
Cevap: Camiler Müslümanların ibadeti birlikte yaptığı özel yerlerdir. Camiler, insanlara emir ve yasakları öğretmek ve buna uyulmasını sağlamak için de yardımcı olur.


4. Hz. Zekeriya (a.s.) hakkında peygamberler tarihi ve Genel Ağ gibi kaynaklardan bilgi edinip arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Hz. Zekeriya a.s Kuran-ı Kerim’de adı geçen peygamberlerden birisidir. Yahudiler tarafından da önemli görülen peygamberlerdendir. Hristiyanlıkta din büyüğü, İslamiyette peygamber olarak kabul edilir. Her iki dine göre ise Yahya’nın babası olarak kabul edilir.


5. Kur’an-ı Kerim mealinden Fil suresinin anlamını bulup defterinize yazınız.
Cevap: 

6.-Sinif-Din-Kulturu-ve-Ahlak-Bilgisi-FCM-Yayincilik-Sayfa-31-Ders-Kitabi-Cevaplari-Fil-SUresi

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

DÜŞÜNELİM – HAZIRLANALIM

Bakara suresi, 153. ayet.

Yukarıdaki ayet, namaz ibadetinin önemi ve faydası hakkında bizlere nasıl bir mesaj vermektedir?
Cevap:  Her bir eksiklikte Allah’a sığının ondan yardım isteyin. Namaz ile Allah’tan yardım isteyin mesajını vermektedir.


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİK

Tirmizî, Taharet, 1.
Müslim, Salat, 215.

Peygamberimizin (s.a.v.) yukarıdaki hadisleri, namazın önemiyle ilgili bizlere hangi mesajları vermektedir? Arkadaşlarınızla sınıfınızda değerlendiriniz.
Cevap: Namaz kılan kişinin Rabb’ine en yakın olduğu yerin secde olduğunu, namaz kılan kişinin cennete yakın olduğu mesajını vermektedir.


DÜŞÜNELİM – HAZIRLANALIM

Hangi namazların adlarını biliyorsunuz?
Cevap: Beş vakit namazı biliyorum. Kurban Bayramı namazı, cenaze namazı, Ramazan Bayramı namazı, vitir namazı, Teravih namazı, Teheccüd namazı, Mescid namazı, Tesbih namazı, Şükür namazı.


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİK

Yukarıdaki şemaya farz, vacip ve nafile namazlara örnekler yazınız.
Cevap:

İslam Dininde Namaz Çeşitleri

Farz Namazlar: Beş vakit namazlar, cuma namazları

Vacip Namazlar: Ramazan Bayramı namazı, Kurban Bayramı namazı, Vitr namazı

Nafile Namazlar: Teravih namazı, Teheccüd namazı, Mescid namazı, Tesbih namazı, Şükür namazı.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.