Forum Sınıf Cevap Yaz
14 Ocak 2022, 15:52 - Beyza Sultan Yazdı

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 53-54-55-56. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık

6.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 53-54-55-56. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin günlük ve okul hayatında en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. sınıf din kültürü ders kitabı sayfa 53-54-55-56 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6.Sınıf FCM Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 53-54-55-56.  Sayfa Cevapları ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 53 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki soruların cevaplarını boş bırakılan satırlara yazınız.
1. Namaz ibadetinin İslam dinindeki yeri ve önemi hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Namaz ibadetinin İslam dinindeki yeri kişinin,  Rabb’ine en yakın olduğu yerin secde olduğunu, namaz kılan kişinin cennete yakın olduğunu doğruyu ve güzeli kalbinde taşımasını sağlar.


2. Namaz ibadeti insanın güzel ahlaklı olmasına nasıl katkı sağlar? Açıklayınız.
Cevap: Namaz kılan kişinin güzel ahlaklı olmasını,  Rabb’ine en yakın olduğu yerin secde olduğunu, namaz kılan kişinin cennete yakın olmasını sağlar.


3. Sabah namazının sünneti nasıl kılınır? Anlatınız.
Cevap:

6.-Sinif-Din-Kulturu-ve-Ahlak-Bilgisi-Sayfa-53-Cevaplari-FCM-Yayinlari


4. Namazın içindeki farzlar nelerdir? Yazınız.
Cevap:

İftitah tekbiri: Namaza başlarken “Allahü ekber” demektir. …
Kıyam: Namazda ayakta durmaktır. 
Kıraat: Namazda, Kur’an-ı kerimden sure veya âyet okumaktır.
Rüku: Ayakta okuma bittikten sonra, eğilip elleri dize koymaktır.
Secde
Kâde-i âhıre: Son oturuş


5. Camilerin toplumsal açıdan ne gibi işlevi vardır? Örnekler veriniz.
Cevap: Camiler Müslümanların ibadeti birlikte yaptığı özel yerlerdir. Camiler, insanlara emir ve yasakları öğretmek ve buna uyulmasını sağlamak için de yardımcı olur.


6. Hz. Zekeriya’nın (a.s.) hayatı hakkında kısaca bilgi veriniz.
Cevap: Hz. Zekeriya dini için yolundan dönmemiştir. Dini uğruna zulme uğramış ve şehit edilmiştir. Kendi kavmi tarafından zulme uğramıştır.


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 54 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
1. Aşağıdakilerden hangisi vacip namazlardan biridir?
Cevap:   C) Vitir namazı


2. “Namaz ………………………. direğidir.”
Yukarıdaki hadiste boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?
Cevap: D) Dinin


3. Aşağıdaki namazlardan hangisini bir grup Müslüman kıldığında diğerlerinden sorumluluk kalkar?
Cevap:  B) Cenaze namazı


4. Aşağıdaki namazlardan hangisinin rekât sayısı yanlış verilmiştir?
Cevap: D) Yatsı namazı sekiz rekâttır.


5. Sabah ezanında, diğer vakitlerde okunan ezanlardan farklı olarak hangi ifade söylenir?
Cevap: A) Essalâtü hayrun minen nevm.


6. Aşağıdakilerden hangisi namazın dışındaki farzlardan biri değildir?
Cevap: C) Kıyam


7. Aşağıdaki namazlardan hangisinin cemaatle camilerde kılınması zorunludur?
Cevap:  A) Teravih namazı


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 55 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, yay ayraç içinde verilen kelime ve kavramlardan uygun olanları ile tamamlayınız.
Cevap:

1. Nafile
2. Hadesten taharet
3. Kırat
4. Cemaatle 
5. Sünnet – Yatsı
6. Rükü – secdesi
7. Yardımlaşma
8. Necasetten taharet


Ç. Aşağıdaki Fil suresinde boş bırakılan yerleri tamamlayınız.
Cevap:

Bismillâhirrahmânirrahîm.
Elem tera keyfe fe’ale Rabbüke bi eshâbilfîl. Elem yec’al keydehüm fî tadlîl. Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl. Termîhim bihicaretin min siccîl. Fece’alehüm keasfin me’kûl.


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

D. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
Cevap:
1. Namaz

2. Nafile
3. İstikbali Kıble
4. Salat
5. Kıyam
6. Ezan
7. Abdest
8. Zekeriya
9. Teravih
10. Vitir
11. Rukü
12. Cami
13. Cenaze
14. İftitah tekbiri
15. Ebrehe


6.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 53-54-55-56. Sayfa, Ölçme ve Değerlendirme konusu etkinlik çalışmaları içerisinde eksik veyahut hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.