Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 10:21 - Beyza Sultan Yazdı

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 70-71-72. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık

6.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 70-71-72. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. sınıf din kültürü ders kitabı sayfa 70-71-72 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 70-71-72. Sayfa Cevapları FCM Yayıncılık

6.Sınıf FCM Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 70-71-72.  Sayfa Cevapları Ölçme ve Değerlendirme

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 70 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki soruların cevaplarını boş bırakılan satırlara yazınız.

1. Sigaranın insan sağlığına ne gibi zararları vardır? Bilgi veriniz.
Cevap: Sigara içmek insan sağlığını olumsuz etkiler. Ciğerlerin işlevlerini yerine getirmesine engel olur. Koku ve tat kaybına neden olur fakat kişi bunu anlayabilecek durumda değildir. Nefes darlığı ve kalp çapıntısına neden olur.


2. İslam dini kumar oynamayı niçin yasaklamıştır? Açıklayınız.
Cevap: İnsanlar arasında düşmanlık doğurduğu için kumar oynamak yasaklanmıştır.


3. Alkollü içki içmenin ve uyuşturucu kullanmanın kişiye ve topluma ne gibi zararları vardır? Örnekler veriniz.
Cevap: Alkollü içki içmenin ve uyuşturucu kullanmanın kişiye ve topluma birçok zararı vardır. Beden ve akıl sağlığını olumsuz etkiler. Bağımlılığa yol açar. İradeyi zayıflatır. Maddi zarara uğratır.


4. Zararlı alışkanlıklardan korunmak için neler yapılabilir? Önerilerinizi ve düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: Arkadaş çevresi iyi seçilmeli, dürüst olunmalı, aktivitelere katılınılmalıdır.


5. “Sarhoşluk veren her şey haramdır.” (Müslim, Eşribe, 73.) hadisinin vermek istediği mesaj nedir? Açıklayınız.
Cevap: İçkiden uzak durmak gerektiğini, içkinin kişiyi namazdan alıkoyduğundan bahsetmektedir.


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 71 Ders Kitabı Cevapları

B. Tebbet suresinde nelerden söz edilmektedir? Bilgi veriniz.
Cevap: Teblet suresinde Hz.Muhammed(s.a.v) amcasının ona karşı düşmanca davranışlar sergileyen Ebu Leheb ve karısı eleştirilmektedir.


C. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki ifadelerden hangisi kumarla ilgili yanlış bir yargı içermektedir?
Cevap: C) Kumar, kişiyi çalışarak kazanmaya ve üretken olmaya yönlendirir.


2. Aşağıdaki atasözlerinden hangisi arkadaşların birbirlerinin huylarından, özelliklerinden ve alışkanlıklarından etkileneceğini belirtmek için söylenmiştir?
Cevap: D) “Üzüm üzüme baka baka kararır.”


3. Hz. Yahya (a.s.) ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Mısır’da doğup büyümüştür.


4. Yukarıdakilerin hangileri kişiyi zararlı alışkanlıklara yönlendiren faktörlerdendir?
Cevap: B) I, III, IV


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 72 Ders Kitabı Cevapları

Ç. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
1. (D)
2. (D)
3. (Y)
4. (D) 
5. (Y)
6. (D)


D. Aşağıda Tebbet suresinin bazı bölümleri boş bırakılmıştır. Bu boş bırakılan yerleri tamamlayınız.
Cevap:

Bismillâhirrahmânirrahîm.

Tebbet yeda ebî lehebin ve tebbe mâ eğna anhü mâlühû ve mâ keseb Seyeslâ naran zâte leheb. Vemraetühû hammaletel hatab. Fî cidiha hablün min mesed.


6.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 70-71-72. Sayfa, Ünite Değerlendirme Soruları içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.