Cevap Yaz
24 Kasım 2022, 0:10 - Furkan Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 175-176. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

6.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 175-176. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Konu Değerlendirme 2 konusuna ait çeşitli çalışmaların bulunduğu 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 175-176 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 175-176. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 175-176. Sayfa Cevapları Konu Değerlendirme 2

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları Sevgi Yayınları

A. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcük çiftlerinin içindeki uygun kelimeyi seçerek tamamlayınız.

yansıma / titreşim katılara / gazlara madde / enerji hızlı / yavaş

Cevap:

1. Şiddetli bir gök gürültüsünün camları titreştirmesi sesin bir ..ENERJİ.. türü olduğunu ve hareket enerjisine dönüştüğünü gösterir.

2. Gök gürültüsünün şimşek çaktıktan sonra duyulması, sesin ışıktan daha ..YAVAŞ.. yayıldığını gösterir.

3. Ses, ..TİTREŞİM.. sonucu oluşur.

4. Ses, sıvılarda ..KATILARA.. göre daha yavaş yayılır.


B. Aşağıdaki soruların cevaplarını boşluklara yazınız.

1. Uzayda geçen bilim kurgu filmlerinde uzakta gerçekleşen bir patlamayı aynı anda görür ve duyarız.

Burada yapılan iki bilimsel hata nedir? Açıklayınız.
Cevap: Birinci hata, sesin boşlukta yayılmaması; ikinci hata, ışığın ve sesin aynı anda görülüp duyulmaması.


2. Bazı opera sanatçıları şarkı söylerken çıkardıkları sesle cam bardakları çatlatabilmektedir. Bu olayı nasıl açıklarsınız?
Cevap: Ses bir enerji türüdür. Burada da ses enerjisi hareket enerjisine dönüşmektedir.


3. Ses boşlukta yayılmaz. Neden?
Cevap: Ses yayılabilmek için maddesel bir ortama ihtiyaç duyar.


4. Sesin bir tür enerji olduğunu nasıl kanıtlarsınız?
Cevap: Etrafındaki nesneleri titreştirmesinden anlayabiliriz.


5. Işık ve sesin süratini karşılaştırabileceğiniz, günlük yaşantınızda fark ettiğiniz bir örnek veriniz?
Cevap: Havai fişek örnek verilebilir. Çünkü havai fişek patladığında önce ışığını görürüz ve daha sonra sesini duyarız.


6. Bir çiftçi, tarlasını telle çevirmek için tarlasının etrafına demir kazıklar çakıyor. Tarlanın eve uzaklığı 340 m’dir. Babasını evden izleyen çocuk, çekicin sesini babası çekici kazığa vurunca mı yoksa daha sonra mı duyar? Neden?
Cevap: Işığın sürati sesin süratinden fazladır. Bu yüzden önce çekicin vurduğunu görür daha sonra sesini duyar.


7. Selin ve Cihan denizde yüzerlerken 300 m ileriden yarış yapan deniz motorları geçiyor. Bu sırada suyun dibine dalan Selin’in kafası suyun içinde, Cihan’nın kafası ise suyun üzerindedir. Selin ve Cihan deniz motorlarının seslerini aynı mı yoksa farklı mı duyarlar? Neden?
Cevap: Sesin suda ve havada farklı hızlarda yayılmasından dolayı sesleri farklı duyarlar.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları Sevgi Yayınları

C. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
Cevap:

  1. C
  2. C
  3. C
  4. D
  5. B
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.