Cevap Yaz
12 Eylül 2022, 14:53 - Furkan Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 35-36. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 35-36. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği ortaokul fen konuları arasında bulunan ve içerisinde 1. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 6. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 35-36 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 35-36. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

6.Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 35-36. Sayfa Cevapları 1. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

Bu konuda “6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 35-36. Sayfa” Cevaplarını öğrencilerimize en kısa ve öz bir şekilde ulaştırmak için cevap anahtarını paylaştık.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 Sevgi Yayınları

1. ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

1. C
2. A
3. D
4. A
5. A
6. C
7. C
8. B
9. D
10. D

1. K, L, M, N gezegenlerinin Güneş’e olan uzaklıkları aşağıdaki grafikte verilmiştir.

K gezegeninin Mars olduğu bilindiğine göre bu gezegenlerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C. Güneş sisteminde, Güneş’e en uzak gezegen Dünya’dır


2. Güneş sistemimizdeki gezegenlerin büyüklüklerinin Dünya ile karşılaştırılması aşağıdaki tabloda verilmiştir.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 Sevgi Yayınları 2. Soru

Bu tabloyu inceleyen bir öğrenci aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşabilir?
Cevap: A. Jüpiter, Güneş sistemindeki en büyük gezegendir


3. Görselde verilen gök cismi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D. Uydusu yoktur. 


4. Merkür’ün kütlesi Dünya’nın kütlesinin yaklaşık yirmide biri kadardır. Güneş’e yakın olmasından ve kendi etrafında yavaş dönmesinden dolayı gecesi ve gündüzü arasındaki sıcaklık farkı çok fazladır.

Bu bilgilerden hareketle Merkür ile ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
Cevap: A. Güneş sisteminin en küçük gezegenidir. 


5. Ay tutulması esnasında Ay hangi evrededir?
Cevap: A. Dolunay

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36 Sevgi Yayınları

6. Güneş tutulması ile ilgili,

I. Ay’ın yeni ay evresinde meydana gelir.
II. Dünya’nın farklı bölgelerinde her ay 1 defa gözlenir.
III. Dünya’nın gündüz yaşanılan sürelerinde gözlenebilir.

verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: C. I ve III


7. Aşağıdaki özelliklerden hangisi Güneş tutulması ve Ay tutulması için benzerdir?
Cevap: C. Güneş, Dünya ve Ay aynı doğrultuda olduğunda gözlenir. 


8. • Güneş tutulması, Ay ………………. evresindeyken gerçekleşir.
• Ay tutulması gerçekleşmesi için Dünya, Ay ve
Güneş’in ……………….. doğrultuda konumlanmaları gerekir.
• …………… tutulması esnasında Ay, Dünya ile Güneş arasındadır.

Yukarıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi sözcükler yazılmalıdır?
Cevap: B. yeni ay – aynı – Güneş 


9.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 Sevgi Yayınları 9. Soru

Bu resimdeki olayla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D. Ay’ın, Güneş’e uzaklığı, Dünya’nın Güneş’e olan uzaklığından daha azdır.


10. Bazı gezegenlerin Güneş’e olan uzaklıkları aşağıdaki görselde sırası ile verilmiştir.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 Sevgi Yayınları 10. Soru

Buna göre “?” ile gösterilen gezegen için aşağıdaki yargılardan hangisi doğrudur?
Cevap: D. Üzerinde yaşam olduğu bilinen gezegendir. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.