Cevap Yaz
17 Ağustos 2022, 14:41 - Furkan Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 42-43-46-47. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

6.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 42-43-46-47. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa Kas ve Kas Çeşitleri konusunun bulunduğu 6. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 42-43-46-47 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 42-43-46-47. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

6.Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 42-43-44-45. Sayfa Cevapları Kas ve Kas Çeşitleri

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42 Sevgi Yayınları

Einstein’ı (Aynştayn) tanıyor musunuz? Onun yandaki fotoğrafı pek çok gazete ve dergide yayımlanmıştır. Sizce Einstein, fotoğraftaki gibi dilini çıkarırken yüzünün hangi bölümlerini hareket ettirmiştir?
Cevap: Evet, tanıyorum.Yüz kaslarını ve çene kemiğini oynatmaktadır.


Hareket etmede kemik ve eklemlerden başka hangi yapılar görev almaktadır?
Cevap: Kaslar görev almaktadır.Kaslar, iskelete yardımcı olarak vücuda şekil verir ve nefes alıp vermemize yardımcı olur.


Elinizle alnınıza, yanaklarınıza, çenenize ve boynunuza hafifçe bastırınız.Yandaki resimde yer alan yapıları hissedebiliyor musunuz?
Cevap: Kemik yapıları hissediliyor.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43 Sevgi Yayınları

Çalışma Zamanı 1

Destek ve hareket sistemiyle ilgili bazı yapı ve organları aşağıda verilmiştir.

6. Sınıf Fen Bilimleri Sevgi Yayınları Sayfa 43 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdaki soruları verilen bu yapı ve organlara göre yanıtlayınız.

1. Hangi yapı ve organlarda oynar eklem bulunur?
Cevap: 3, 7, 8


2. Hangi yapı ve organlarda oynamaz eklem bulunur?
Cevap: 4


3. Hangi yapı ve organlarda düz kas bulunur?
Cevap: 2, 6, 9


4. Hangi yapı ve organlarda çizgili kas bulunur?
Cevap: 3, 5, 7, 8, 10


5. Hangi yapı ve organlarda yassı kemik şekli görülür?
Cevap: 1


6. Hangi yapı ve organlarda uzun kemik şekli görülür?
Cevap: 3

6.Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 46-47. Sayfa Cevapları Konu Değerlendirme

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 46 Sevgi Yayınları

A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” harfi yazınız.Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğru biçimlerini altlarındaki yerlere yazınız.
Cevap:

(Y) 1. Kemiklerimiz cansız yapılarımızdır.

(D) 2. Kıkırdak, kemik kadar sert olmayan esnek bir dokudur.

(D) 3. Kalp kası, düz kaslar gibi isteğimiz dışında çalışır.

(Y) 4. Düz kaslar, hızlı kasılır ve çabuk yorulur.

(D) 5. Kaburgalarla göğüs kemiği arasında bulunan eklemler yarı oynar eklemlere örnektir.


B. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcük çiftlerinin içindeki uygun kelimeyi seçerek tamamlayınız.

1.Vücudumuza şekil veren sert yapılara ___kemik___ denir.

2. Mide, ince bağırsak, kan damarları gibi iç organların yapısında ___düz___ kaslar bulunur.

3. Kafatası, kaburga, leğen kemiği gibi kemikler ___ yassı___ kemiklere örnektir.

4. Çizgili kaslar ___istemli___ çalışır.

5. Kafatasındaki kemiklerin arasında ___oynamaz ___ eklem bulunur.


C. Aşağıdaki soruların cevaplarını boşluklara yazınız.

1. Kaburga, kalça ve kürek kemikleri hangi kemik çeşidine örnek verilebilirler?
Cevap: Yassı kemikler


2. İsteğimize bağlı olarak çalışan, iskelet kasları olarak bilinen kas çeşidine ne ad verilir?
Cevap: Çizgili kas


3. Kulak kepçesi, burun, soluk borusu gibi yapılarda bulunan, kemik kadar sert olmayan esnek yapıya ne ad verilir?
Cevap: Kıkırdak


4. Kan damarları, mide, yemek borusu, bağırsak gibi yapılarda bulunan kas çeşidi hangisidir?
Cevap: Düz kas


5. Kalp kası, yorulmadan düzenli ve ritmik olarak çalışır. Bu özelliği ile hangi kas çeşidine benzer?
Cevap: Düz kasa benzer.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47 Sevgi Yayınları

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
Cevap:

1) B
2) D
3) B
4) A
5) A

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.