Cevap Yaz
12 Eylül 2022, 14:53 - Furkan Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 67-68. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

6.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 67-68. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Konu Değerlendirme Çalışmalarının bulunduğu 6.sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 67-68 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 67-68. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

6.Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 67-68. Sayfa Cevapları Konu Değerlendirme 3

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 Sevgi Yayınları

A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız. Yanlış olduğuna karar verdiğiniz ifadelerin doğrusunu altlarındaki yerlere yazınız.
Cevap:

(D) 1. Kalp hızlı, güçlü ve istemsiz çalışan kaslardan oluşur.

(Y) 2. Kan bağışı, kan veren kişilerde baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon gibi rahatsızlıklara neden olur.
Doğrusu: Kan bağışı sonrası kan veren kişinin vücudu düzene girer ve bir çok sistem daha düzenli çalışmaya başlar.

(D) 3. Küçük kan dolaşımında kalpten çıkan kirli kan akciğerlere gider.

(D) 4. Büyük kan dolaşımının amacı vücuda oksijence zengin kanı iletmektir.

(D) 5. Damarlar, kan ile dokular arasında madde alışverişini sağlar.


B. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcük çiftlerinin içindeki uygun kelimeyi seçerek tamamlayınız.
Cevap:

1. Kalbin kasılıp gevşemesi sırasında kanın damarlara yaptığı basınca __ tansiyon___ denir.
2. Kirli kanın temizlenmesi __ küçük___. kan dolaşımı ile sağlanır.
3. Mikroplara karşı vücudu koruyan kan hücrelerine __ akyuvar___ denir.
4. Kalbin sol tarafında oksijence __ zengin___ kan bulunur.
5. İhtiyaç duyulan kanın karşılık beklemeden ve gönüllü olarak verilmesi __ kan bağışı___ olarak adlandırılır.


C. Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarında verilen yerlere yazınız.

1. Kalp ile tüm vücut arasında gerçekleşen, temiz kanın vücuda dağıtılmasını sağlayan kan dolaşımına ne ad verilir?
Cevap: Büyük kan dolaşımı denir.

2. Kana ihtiyacı olan insanlara kan verilmesine ne denir?
Cevap: Kan bağışı denir.

3. “AB Rh (+)“ kan grubuna sahip olan hastanın hangi kan grubuna sahip kişilerden kan alması daha uygundur?
Cevap: AB Rh (+) kan grubundan alması daha uygundur.

4. Kanın yapısını oluşturan kan hücreleri hangileridir?
Cevap: Alyuvarlar, akyuvarlar ve kan pulcuklarıdır.

5. Kalp atışlarının atardamarlarda hissedilen ritmik ve düzenli hareketine ne ad verilir?
Cevap: Nabız adı verilir.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 68 Sevgi Yayınları

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
Cevap:

1. Aşağıdaki yapı ya da organlardan hangisi dolaşım sistemine ait değildir?
Cevap: C. Akciğerler


2. Kalbin odacıkları görsel üzerinde numaralarla gösterilmiştir.
Buna göre, küçük kan dolaşımının başladığı ve sonlandığı odacıklar sırası ile aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: C. 2 – 4


3. Kan hücreleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D. D vitamini, kalsiyum gibi minarelleri depolar. 


4. Bu şemada gösterilen dolaşım ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi doğrudur?
Cevap: D. Oksijence zengin kanın tüm vücuda dağılmasını sağlar.


5. Kan bağışını 18-65 yaş arası sağlıklı ve 50 kg üzerindeki kişiler yapabilir. Kan bağışı, kan veren kişilerin kemik iliğinin yağlanmasını engeller. Baş ağrısına, tansiyona ve yorgunluğa iyi gelir. Vücutta yeni kan hücreleri yapılmasını sağlar.
Bu anlatımda kan bağışı ile ilgili aşağıdakilerden hangisine yer verilmemiştir?
Cevap: C. Toplum açısından önemi 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.