Cevap Yaz
16 Ocak 2023, 15:06 - Seher Yazdı

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 107-108. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları

6.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 107-108. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 107-108 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 107-108. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları

6. Sınıf Tutku Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 107-108. Sayfa Cevapları Ünite Değerlendirme Çalışmaları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları Tutku Yayınları

1. Bir mümin neden her zaman Allah’a (c.c.) güvenmelidir? Açıklayınız.
Cevap: Allah bizi asla yüz üstü bırakmaz. Rabbime güvenip ona sığınmalıyız.

2. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Allah’a (c.c.) olan güvenini, bir örnek vererek anlatınız.
Cevap: Peygamber efendimiz Hicret sırasında sevr mağarasında Hz. Ebubekir ile birlikte saklanırken tam müşrikler yaklaşmış onları görmek üzereyken Peygamberimiz arkadaşına korkma Allah bizimle birliktedir demiştir.

3. Hz. Muhammed (s.a.v.), İslam’ı insanlara tebliğ ederken ne gibi zorluklarla karşılaşmış ve bu zorlukları nasıl aşmıştır? Söyleyiniz.
Cevap: Müşriklerin saldırısına uğramıştır, aç susuz kalmıştır, üstüne iftiralar atılmıştır yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalmıştır.

4. Hz. Peygamber’in (s.a.v.) kararlılığını örneklerle açıklayınız.
Cevap: Peygamber efendimiz bir çok zulüm görmesine rağmen davasından vazgeçmemiştir.” Güneşi sağ elime Ay’ı sol elime verseniz de davamdan vazgeçmem” sözü ile kararlılığını göstermiştir.

5. Peygamberimizin (s.a.v.), tek başına yola çıktığı tevhit mücadelesinde başarılı olmasında rol oynayan sebepler nelerdir? Sınıfınızda arkadaşlarınızla bu konuyu tartışınız.
Cevap: Peygamber efendimizin çıktığı bu yolda azimli kararlı sabırlı ve arkadaşlarının onu yalnız bırakmaması başarılı olmasında rol alan başlıca sebeplerdir.

6. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) duaya verdiği önemi, hadislerinden örneklerle anlatınız.
 
Cevap

  “Allah katında duadan daha hayırlı bir şey yoktur.”

7. Peygamberimizin (s.a.v.) bildirdiğine göre dua ederken nelere özen göstermeliyiz? Açıklayınız.
Cevap: Besmele çekip duamızın kabul olacağına inanarak dua etmeliyiz.

8. Peygamberimiz (s.a.v.) dualarında Allah’tan (c.c.) neler istemiş, nelerden Rabb’ine (c.c.) sığınmıştır? Aşağıya örnekler yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları Tutku Yayınları

B Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

9. Aşağıdakilerden hangisi, Peygamberimizin (s.a.v.) su içerken önem vermediği bir husustur?
Cevap: D) Sütle karıştırıp içmek

10. “Yemeğin …………….., yemekten önce ve sonra elleri yıkamaktadır.” (Ebu Davud, es-Sünen, Et’ime, 11; Tirmizî, Ktabü’ş-Şemâil, s. 200.) hadisinde boş bırakılan bölüm hangi ifade ile tamamlanmalıdır?
Cevap: A) Bereketi 

11. I. Tembellik II. Gayret III. Dua IV. Tedbir
Yukarıdakilerden kaç tanesi, tevekkülle bağdaştırılamaz?
Cevap: A) 1

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Tutku Yayınları

12. I. Yemeğe besmele ile başlamak II. Yemekten sonra şükretmek III. Yemeği sol elle yemek IV. Yemeği önünden yemek
Yukarıdakilerden kaç tanesi, Peygamberimizin (s.a.v.) yemekle ilgili sünnetlerindendir?
Cevap: C) 3

13. İnsanın, yapacağı işlerde kendisine düşen görevleri yaparak her türlü tedbiri alıp yeterli ve gerekli çalışmaları en güzel biçimde yerine getirdikten sonra sonucu Allah’tan (c.c.) beklemesine ……………….………..denir. Boşluğa hangi ifade getirilmelidir?
Cevap: B) Tevekkül

C Aşağıdaki şemayı, örneklerden de yararlanarak tamamlayınız.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Tutku Yayınları

 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.